Nicole Falciani bär linser.

Nicole Falciani’s
allra bästa tips

Här berättar Nicole Falciani om hur du lyckas på Instagram, smarta modemåsten för en tunn plånbok samt vad du bör tänka på som nybliven linsanvändare.

Hej Nicole! Vad händer i ditt liv just nu?
– Just nu så är det väldigt mycket jobb. Det mesta handlar om nya samarbeten som ska skrivas under inför framtida uppdrag.  Sett till det privata så kommer jag snart att flytta till en ny bostad. Det betyder att jag måste packa, rensa och göra massa saker som jag egentligen avskyr (skratt).

Vilka tips har du till morgondagens stjärnor som vill lyckas på Instagram? 
– Se till att satsa på hög bildkvalitet, var ödmjuk, ha kontinuerliga uppdateringar och försök att hålla samma stil på dina bilder. Det är lättare att få en röd tråd om du redigerar i samma filter. Försök att göra någonting som ingen annan gör. Och se till att du alltid är dig själv!

Vad blir nästa stora trend för alla influencers under 2018?
– Jag tror faktiskt att YouTube kommer gå om Instagram. Redan i år har mycket hunnit bli till rörligt material. YouTube kommer fortsätta växa och bli större. Om man ska satsa på något under nästa år så ska man satsa på rörligt.

Men har en vanlig dödlig ens någon chans att bli stor på YouTube?
– Det finns väldigt många exempel på personer som har lyckats av egen kraft. Clara Henry är en, men det finns flera. På sätt och vis är det nästan enklare att lyckas på YouTube då personligheten framträder mer i rörligt material.

Nicole FalcianiHur klär man sig snyggt utan att bli ruinerad?
– Det viktigaste att satsa på är en bra basgarderob. Så länge du har t-shirts i vitt, grått och svart, ett par svarta byxor och en skinnjacka så kommer du långt. Sen kan du addera mer trendiga accessoarer som inte kostar så mycket.

Vad önskar du att du känt till när du började använda linser för första gången?
– Att det kan ta tid innan du hittar rätt linser. Det hade varit bra om optikern sagt att det inte kommer vara så skönt innan man hittar 100% rätt. De allra flesta linser fungerar bra i början, men sedan kan de bli torra efter några timmars användning.

Eftersom optikern aldrig berättade det för mig trodde jag inte heller att det var något fel när linsen började skava. Jag trodde helt enkelt att alla råkade ut för det. Men sanningen är ju att när du väl hittat rätt så känns det inte att du bär dem. I dag  använder jag endagslinser från Dailies Total 1 som jag är mycket nöjd med.

5 Snabba till Nicole Falciani

Selfiestick? Ja | Nej
Färgfilter?   Ja | Nej
Strandbilder med fot i förgrunden? Ja | Nej
Retuscherade bilder? Ja | Nej
Bilder på hundvalpar/kattungar Ja | Nej


Tack för alla tips, Nicole. För er som är osäkra kring val av linser rekommenderar vi ett besök hos er optiker, eller att ringa vår kundservice på telefon 020-32 20 20.

Smarta val för dig med torra ögon

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine