Föråldrad webbläsare
Du använder en föråldrad webbläsare som inte stöds av den här sidan. Var vänlig uppgradera till en mer modern webbläsare som Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Upptäck fördelarna med Mina sidor!

  • Spara recept
  • Exklusiva erbjudanden
  • Orderhistorik
  • Favoriter
  • Upprepa beställning

Integritetspolicy

Företaget är angeläget om att skydda din integritet. I denna integritetspolicy redogörs för hur Företaget samlar in och använder dina personuppgifter. I den redogörs också för vilka rättigheter du har gentemot oss och hur du utövar dem. Du kan alltid kontakta oss när det gäller integritetsfrågor och uppgiftsskydd, genom att skicka ett mejl till Företaget.

Genom att använda företagets tjänster samtycker du till vår integritetspolicy och till att vi bearbetar dina uppgifter. Du samtycker också till att företaget använder elektroniska och postala kommunikationskanaler för att skicka information till dig. Det är viktigt att du läser igenom och förstår vår integritetspolicy innan du använder våra tjänster eller köper våra varor.

För att tillhandahålla våra tjänster och leverera våra varor behöver vi bearbeta dina personuppgifter enligt nedanstående redogörelse. Det gör vi med yttersta omsorg.

Vilka uppgifter samlar vi in?

Uppgifter du lämnar till oss. Du kan direkt eller indirekt lämna information till oss om dig själv på en mängd olika sätt, som exempelvis när du gör en beställning på vår webbplats, kontaktar oss, använder vår kundportal eller någon annan av företagets tjänster där du lämnar personuppgifter. Det kan röra sig om:


  • Person- eller kontaktuppgifter: Namn, födelsedatum, personnummer, titel, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer osv.
  • Information om varor eller tjänster: Närmare uppgifter om de artiklar du köper. Identitet för och hur många produkter du köpt och hur mycket du betalat.
  • • Närmare uppgifter om förskrivningen av kontaktlinser
  • • Betalningsmetod och status
  • • Leveranssätt
  • • Rabatt- och kampanjkoder, däribland hänvisningar till vänner du hänvisat till och närmare uppgifter om dem.
  • Finansiell information:För att ge dig rätt servicenivå kan vår leverantör av betalningar samla in uppgifter om bland annat din inkomst, eventuella kreditåtaganden, negativa betalningsanmärkningar och tidigare beviljade krediter. Inga av dessa uppgifter förmedlas till eller görs på annat sätt tillgängliga för företaget.
  • Information om kontakter mellan dig och företaget: Hur du använder våra tjänster, däribland reaktionstider på sidor, nedladdningsfel, till- och frånträdesmetoder samt leveransmeddelanden när vi kontaktar dig.
  • Information om enheter: T.ex. IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, inställningar för tidzon, operativsystem samt plattform och skärmupplösning.
  • Geografiska uppgifter: Din geografiska plats

De uppgifter du lämnar till oss krävs, liksom uppgifterna om varor/tjänster och din finansiella information, i allmänhet för att ingå ett avtalsförhållande med oss, medan de övriga uppgifter vi samlar in i allmänhet krävs av andra skäl, enligt nedan.


Bearbetningens syfte Rättslig grund för bearbetningen (Varför bearbetning av data är nödvändig) Automatiskt beslut (J/N)
För att bekräfta din identitet och verifiera dina person- och kontaktuppgifter. Fullgöra våra avtalsenliga åligganden gentemot dig J
För att administrera din betalning och kundrelationen, dvs. fullgöra våra skyldigheter som uppstår till följd av avtal som ingås mellan dig och oss och tillhandahålla dig all information, alla produkter och alla tjänster du önskar från oss. Fullgöra våra avtalsenliga åligganden gentemot dig J
För kundanalys, administrera företagets tjänster och de varor som tillhandahålls, samt för intern verksamhet som felsökning, dataanalys, utprovning, undersökning och i statistiksyfte. Fullgöra våra avtalsenliga åligganden gentemot dig och uppnå legitima intressen J
För att säkerställa att innehåll presenteras på för dig och för din enhet effektivast möjliga sätt. Fullgöra våra avtalsenliga åligganden gentemot dig J
För att säkerställa att innehåll presenteras på för dig och för din enhet effektivast möjliga sätt. Fullgöra våra avtalsenliga åligganden gentemot dig J
För att förhindra missbruk av företagets tjänster, som en del av våra ansträngningar för att hålla våra tjänster säkra och trygga. Fullgöra våra avtalsenliga åligganden gentemot dig och respektera gällande rätt J
För att utföra riskanalys, förhindra bedrägeri och riskhantering. Respektera gällande rätt och uppnå legitima intressen J
För att förbättra våra tjänster och varor och i allmänna affärsutvecklingssyften, begränsa bedrägerier till ett minimum, utveckla nya produkter och funktioner och utforska nya affärsmöjligheter. Uppnå legitima intressen N
För att respektera gällande rätt, som bokföringslagstiftning. Respektera gällande rätt N

Kommunikation med dig

Företaget kan även använda dina uppgifter för att förmedla relevant information som rör använda eller liknande produkter och genomföra kundnöjdhetsenkäter avseende våra tjänster och varor (t.ex. sedan du har kontaktat företagets kundtjänst), via elektroniska och postala kommunikationskanaler eller per telefon. Skicka ett mejl till Företaget om du inte vill få sådan kommunikation.

Med vem kan vi dela dina uppgifter

Vi kan överföra dina uppgifter eller dela dem med varje entitet som ingår i Essilor International Group, enligt nedan. Vi vidtar varje rimlig, legal, teknisk och organisatorisk åtgärd för att säkerställa att dina uppgifter behandlas på ett säkert sätt och med relevant grad av skydd när de överförs till eller delas med sådan utvald tredje man.

Leverantörer av betalningstjänster

Företaget kan om så krävs för betalningstjänsten dela med sig av dina personuppgifter till leverantörer av betalningstjänster, logistikpartner och leverantörer av marknadskommunikation inklusive sociala medier. Personuppgifter som delas med leverantörer av betalningstjänster kommer att vara underkastade leverantörens av betalningstjänster integritetspolicy och praxis.

Myndigheter

Företaget kan röja erforderliga uppgifter för myndigheter som polis, skatteorgan och andra myndigheter, om vi enligt lag är skyldiga att göra det eller om du samtyckt till det.

Vad gör vi INTE med dina uppgifter?

Vi säljer inte dina personuppgifter till tredje man.

Var sparar vi dina personuppgifter?

Vi eftersträvar alltid att behandla dina uppgifter inom EU/EES. Uppgifterna kan emellertid i vissa fall överföras till och behandlas någon annanstans än inom EU/EES, av något företag som ingår i Essilor International Group eller av en leverantör eller underentreprenör. Eftersom företaget är fast beslutet att alltid skydda dina uppgifter, vidtar vi varje rimlig, legal, teknisk och organisatorisk åtgärd för att säkerställa att dina uppgifter behandlas på ett säkert sätt och med relevant grad av skydd, jämfört och i linje med åtminstone den grad av skydd som erbjuds inom EU/EES. När personuppgifter överförs och behandlas utanför EU/EES tillämpar vi i vissa fall som skyddsåtgärd av EU-kommissionen beslutade så kallade standardavtalsklausuler. Vill du få en kopia på dessa standardavtalsklausuler kan du kontakta oss via de kontaktuppgifter som anges här nedan.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar bara dina personuppgifter så länge som krävs för att uppfylla våra avtalsenliga skyldigheter gentemot dig och som krävs enligt lag. För det fall vi sparar dina uppgifter för annat syfte än våra avtalsenliga åligganden, som t.ex. för bokföring och marknadsföring, sparar vi uppgifterna så länge som krävs och/eller erfordras enligt lag för respektive ändamål.


  • Din rätt till åtkomst, rättelse och radering.
  • Rätt att få åtkomst av dina uppgifter.Vill du få reda på och verifiera den information vi har om dig kan du begära en utskrift av uppgifterna. En utskrift av uppgifterna kan begäras kostnadsfritt. I de delar vi behandlar personuppgifter om dig för att fullgöra våra avtalsenliga åligganden gentemot dig, och du själv har tillhandahållit oss dessa personuppgifter, har du rätt att få ut dessa i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har även rätt att överföra dessa uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig, dataportabilitet.
  • Rätt till rättelse. Du har rätt att rätta felaktiga eller ofullständiga uppgifter om dig själv.
  • Rätt till radering ("rätt att bli glömd"). I den mån dina personuppgifter inte längre krävs för det ändamål för vilket de samlades in, har du rätt att begära att dina personuppgifter raderas. Emellertid hindrar vissa skyldigheter enligt lag oss från att omedelbart radera delar av dina uppgifter. Sådana skyldigheter följer av redovisnings- och skattelagstiftning, men även av konsumenträttslagstiftning. Vad vi gör är att spärra uppgifter som vi måste hindra från att användas för annat ändamål än att respektera sådana rättsliga krav.

Rätt att klaga till Integritetsskyddsmyndigheten?

För det fall du är missnöjd med vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att klaga till Integritetsskyddsmyndigheten.

Vad gäller i fråga om cookies och annan liknande teknik för spårning?

Vi använder cookies och liknande teknik för att tillhandahålla en skräddarsydd och smidig upplevelse online. Närmare information om hur företaget använder cookies och liknande återfinns i vår förklaring om cookies.

Information om Cookies

På Lensway.se använder vi cookies för att mäta, testa, anpassa och underlätta användningen av vår hemsida. Cookies ger oss en förståelse för hur webbtjänsten används så att du kan få den bästa möjliga upplevelsen. Vi använder också sessionscookies, sessionscookies samlar ingen personlig information från dig och försvinner så fort du stänger ner din webbläsare.

Data som vi samlar in är bland annat:

  • • Typ av webbläsare
  • • Operativsystem
  • • Mobilenhetsinformation
  • • IP adress
  • • Vilka sidor du besökt
  • • Hur lång tid du spenderat på hemsidan
  • • När du besökte vår hemsida senast
  • • Referenser (var du kom ifrån)

Att inaktivera cookies i din webbläsare tar bara någon minut. Här nedan finns länkar till guider för de vanligaste webbläsarna:

Lensway.se tillåter även tredjepartscookies så som Googles annonsnätverk och affiliate nätverk. Dessa används främst för följande ändamål:

  • • Analysera beteende för att utveckla och förbättra webbplats-design och innehåll
  • • Testa webbplats-innehåll och struktur för att förbättra användarupplevelsen
  • • Spåra besökarbeteende på olika versioner av webbplatsen
  • • Marknadsföringssyfte

Tredjepartscookies sätts av tredje part och används av dem, för mer information om deras cookieanvändning hänvisas till respektive bolags cookiepolicy.

Genom att använda Lensway.se samtycker du till att ta emot cookies från vår webbplats. Du kan när som helst radera specifika cookies eller inaktivera möjligheten att Lensway.se sparar cookies i din webbläsare.

Force Majeure

Företaget är inte ansvarig för försenad prestation orsakad av omständighet utanför företagets rimliga kontroll och är i så fall berättigad till tilläggstid för uppfyllelse av sina åtaganden. Exempel på omständighet är - utan att utgöra fullständig förteckning - strejk, terroristdåd, krig, leverantörs-, transport- eller produktionsstörningar, valutakursförändringar, myndighetsåtgärd, lagstiftning eller naturkatastrof.

Tillämplig lag och tvist

Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa villkor ska ske i enlighet med svensk lag och ska, om kunden och företaget inte kan lösa tvisten i samförstånd, avgöras av Allmänna Reklamationsnämnden eller i sista hand av allmän domstol.

Produktkommentarer

Det är inte tillåtet att inkludera person- eller kontaktuppgifter eller något material som kan uppfattas som stötande. Det är inte heller tillåtet att inkludera länkar eller hänvisningar. Kom ihåg att du ska recensera produkten, inte företaget eller tillverkaren.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som:

  • • är förolämpande, ärekränkande, nedvärderande, trakasserande, hotfulla eller obscena, tolererar eller främjar olagliga aktiviteter
  • • innehåller svordomar
  • • inte rör ämnet eller enbart innehåller en fråga (vid frågor hänvisar vi till kundservice)
  • • innehåller kommersiella budskap eller reklam
  • • innehåller olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.

Kontakta oss

Lensway BV har organisationsnummer 27245 664 och har sitt säte på Österögatan 4, Kista, Sverige.

Du kan alltid nå oss via telefon eller mail. Gå in på https://www.lensway.se/contact .

Om du har frågor relaterade till GDPR och vår integritetspolicy, eller vill komma i kontakt med vårt Dataskyddsombud, var vänlig kontakta vår kundservice via mail på kundservice@lensway.se eller ring till 020-232020