Gå till kassa
  Ett barn som har på sig en optisk linsram håller syntestbaffel framför ena ögat och pekar i luften

  Buy One, Give One

  Visste du att en tredjedel av världens befolkning saknar tillgång till den synkorrigering de behöver? Det är 2,7 miljarder människor. Enligt WHO kan 80% av alla synfel förebyggas eller botas med rätt hjälpinsatser. När det går att göra skillnad, vill vi göra skillnad. Genom Buy One, Give One kan du donera ett par glasögon när du köper ett par hos oss. Det kostar dig ingenting, tar bara några klick och sen har du höjt en persons möjligheter i livet avsevärt.
  Ett barn med röda glasögon tittar i en skrivbok hållandes en penna

  Hur donerar jag glasögon?

  1. Köp dina glasögon som vanligt.

  2. Slutför din order. Du skickas då till en sida som bekräftar din order där du kan välja att donera ett par glasögon utan extra kostnad.

  3. Välj vilken världsdel du vill donera till eller om du vill att glasögonen doneras till där behovet är som störst.

  Vuxen man justerar en optisk linsram på ett barn

  Gör skillnad på riktigt

  Synen är ett av våra viktigaste sinnen som bland annat ger oss möjligheten att läsa, lära, arbeta och njuta av livet. Vi ser det som en mänsklig rättighet att kunna se. Det är därför vi, tillsammans med stiftelsen Essilor Vision Foundation, är så stolta att kunna presentera vårt globala hjälpprogram Buy One, Give One. Du köper ett par glasögon från oss och donerar ett par glasögon till en behövande världsdel, utan någon extra kostnad för din del. Det är en liten hjälpinsats som gör stor skillnad.

  Två glada vuxna sitter bakom ett barn som bär en optisk linsram och kollar in i kameran med ett leende

  Vill du hjälpa till?

  Mer än 28 000 glasögon har donerats sen vi började med Buy One, Give One. Vi vill passa på att tacka dig för att du hjälper oss att göra skillnad. Genom att handla dina glasögon hos oss bidrar du till att underlätta livet för fler människor som också lider av synfel.

  Logga av tecknade människor och natur format till ett öga med text bredvid: Vision For Life, Essilor

  Våra samarbetspartners

  Genom att handla hos Lensway gör du det möjligt för oss att fortsätta samarbeta med hjälporganisationer som arbetar för att förbättra livssituationen för behövande världen över.