Gå till kassa
  Bild av en dator på ett bord med glasögon bredvid, där skärmen visar en webbplats för köp av glasögon.

  Hur köper man glasögon online?

  Det är enkelt att köpa glasögon online. Följ vår guide för att få hjälp steg för steg med hur du köper glasögon. Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.
  Mobiltelefon med hemsidan som visar ett steg i köpprocessen för glasögon.

  1. Välj båge

  Första steget när du ska köpa glasögon online är att hitta ett par bågar som du vill köpa. Du kanske har en form som du gillar som du kan utgå ifrån. Ett tips är att mäta storleken på dina gamla bågar, från gångjärnsskruv till gångjärnsskruv på insidan skalmen för att få en idé om hur stora bågar du behöver. Du kan sedan filtrera våra glasögon efter storlek.

  Eller prova upp till 4 bågar hemma gratis innan du köper dina glasögon för att se vilka du passar bäst i.

  Läs även vår guide om vilka former som passar olika ansiktsformer här.

  Mobiltelefon med hemsidan som visar ett steg i köpprocessen för glasögon.

  2. Fyll i ditt recept

  Välj vad för typ av glasögon du vill beställa, om det är enkelslipade, läsglasögon, terminalglasögon eller progressiva glasögon.

  • Enkelslipade: För dig som inte ser bra på långt håll.
  • Läsglasögon: För dig som inte ser bra på nära håll. Läs mer om läsglasögon här.
  • Terminalglasögon: Enstyrkeglas som är anpassade för arbete framför datorn.
  • Progressiva glasögon: För dig som inte ser bra på både nära och på långt håll. Läs mer om progressiva glasögon här.
  • För att köpa bågar utan styrka fyller du i +0.00 som dina styrkor och PD 30 per öga.

  När du har valt vad för typ av glasögon du vill ha är det dags att fylla i dina styrkor. Använd ditt recept som du får från en optiker. Läs mer om hur du tyder ditt recept här.

  Mobiltelefon med hemsidan som visar ett steg i köpprocessen för glasögon.

  3. Välj tjocklek på glas

  Nästa steg är att välja vad för typ av index du vill ha på dina glasögon. Index styr glasets tjocklek. Har du högre styrkor som påverkar glasets tjocklek rekommenderar vi att du köper ett tunnare glas för att minska glasögonens vikt.

  Du kan välja mellan 4 olika sorters glas:

  • Bas: Detta glas ingår i priset när du köper glasögon hos oss. Passar dig med styrkor -3.00 upp till +3.00. Basglaset passar inte till bågar med halv-ram (semi-rim), eller bågar utan ram (rimless).

  • Standard: För dig med enklare synfel. Rekommenderas till styrkor upp till +-2.00 i metallbågar och upp till +-3.00 i plastbågar. Basglaset passar inte till bågar med halv-ram (semi-rim), eller bågar utan ram (rimless).

  • Tunnare: 25% tunnare än basglaset med bättre hållfasthet. Rekommenderas för styrkor över +-2.00 i metall bågar och över +-3.00 i plastbågar.

  • Tunnast: 30% tunnare än basglaset med bättre hållfasthet. För dig med styrkor över +-2.00 i metall bågar och över +-3.00 i plastbågar.

  Mobiltelefon med hemsidan som visar ett steg i köpprocessen för glasögon.

  4. Välj tillval

  Du har flera tillval att välja mellan för dina nya glasögon.

  • Ej färgade glas: Ej färgade glas ingår alltid i priset när du beställer glasögon hos oss. Det är ofärgade optiska glas.

  • Vanliga solglas: För dig som vill skräddarsy dina egna solglasögon med eller utan styrka. Våra solglas har 100% UV-skydd med en infärgningsgrad på 85%. Finns i färgerna brun, grå och grön.

  • Färgskiftande glas: Färgskiftande Transitions®-glas är ofärgade inomhus och blir mörka när de kommer i kontakt med solens UV-strålar. Finns i färgerna brun och grå.

  • Polariserande solglas: Polariserande solglas skyddar ögonen mot solen samtidigt som de förbättrar konstrastseendet och filtrerar bort störande reflexer från exempelvis asfalt, vatten eller snö. De är ett bra val vid utomhusaktiviteter och bilkörning.

  Mobiltelefon med hemsidan som visar ett steg i köpprocessen för glasögon.

  5. Välj ytbehandling och betalternativ

  Nästa steg är att välja ytbehandling på dina glasögon. Standard ytbehandling med repskydd ingår alltid i priset. Du har även möjlighet att välja Optimal ytbehandling (inkluderar smuts- och vattenavvisande yta, UV-skydd och utökat repskydd) eller Blue Cut (skydd mot skadligt blåljus från digitala skärmar – väljer du Blue Cut får du även samma ytbehandlingar som Optimal).Läs mer om Blue Cut blåljusfilter.

  Klicka på ”Lägg i varukorgen” för att lägga produkten i kassan. Slutför ditt köp genom att välja betalsätt. Fyll i mailadress och postnummer. Klicka på ”Slutför köp”.

  Då är du klar! Du får en orderbekräftelse från oss och din beställning skickas vidare till vår fabrik som börjar med tillverkningen av dina glasögon direkt.

  Visste du att vi har 3 månaders öppet köp? Vi har dessutom 2 års produktgaranti. Läs mer om våra garantier.