Gå till kassa
   Kvinna med glasögon i färgen tortoise kollar på sin mobil och ler

   Läsglasögon – Se bra på nära håll

   Upplever du att det är svårt att fokusera på liten text, texten flyter ihop och det är svårt att läsa i dålig belysning? Det kan betyda att din syn har börjat försämras, och att det kanske är dags för dig att ge dig ut på jakt efter ett par snygga läsglasögon. Oavsett om du har fått ett recept från optikern, eller vill köpa läsglasögon utan att gå till optikern, så går det utmärkt att låta oss på Lensway hjälpa dig med att hitta dina nya läsglasögon.
   Kvinna med glasögon i färgen tortoise sitter vid en dator hållandes en penna och tittar in i kameran leende

   Läsglasögon korrigerar synen på nära håll

   Läsglasögon fungerar som förstoringsglas med styrka i. Ju större tjocklek på förstoringsglaset desto större upplevs texten man tittar på. Många väljer läsglasögon som första alternativ när de märker att synen förändras. De är bra om synen har börjat bli värre på kort avstånd, men du fortfarande ser bra på långt avstånd. För kontaktlinsbärare är det vanligt att man fortsätter använda linser för att korrigera synen på långt håll, men kompletterar med läsglasögon på kort håll. Den vanligaste typen av läsglasögon är anpassade så att du ska kunna se bättre på ungefär 40 cm avstånd.

   Hur köper man glasögon online?

   Tabell visar vilket additionsvärde för läsglasögon som passar vilken ålder

   Läsglasögon utan besök hos optikern

   Förstoringen och styrkan på dina läsglasögon mäts i ett mått som heter additon och förkortas till ADD (till exempel ADD +1.00). Använd vår ålderstabell för att hitta rätt additionsvärde efter din ålder. Tabellen gäller även dig som bär kontaktlinser. Om du har varit hos optiker och fått ett annat additionsvärde, ska du givetvis använda detta istället. Om du har några frågor eller behöver hjälp med att beställa dina läsglasögon, är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

   Händer skriver på tangentbordet av en laptop som står på ett skrivbord i trä, bredvid laptopen finns en mobil och en växt

   Vad är terminalglasögon?

   Terminalglasögon är glasögon som är tillverkade för arbete framför en datorskärm. Styrkan är anpassad efter arbetsavståndet mellan öga och skärm. Detta är för att ge rätt synskärpa vid datorskärmsarbete.

   Utöver läsglasögon, erbjuder vi även terminalglasögon. Allt du behöver göra är att hitta en snygg båge och välja ”Terminalglasögon” när du fyller i dina styrkor.

   Tips! Blue Cut passar utmärkt till terminalglasögon. Det är ett blåljusfilter som blockerar strålningen från digitala skärmar.

   Glasögonbågar i olika former och färger med en vit låda som har texten: Find your perfect pair

   Hitta prisvärda läsglasögon online

   Läsglasögon är ett smidigt sätt att korrigera synen på nära håll och motverka vanliga symptom som torra ögon och huvudvärk. Dessutom går det att hitta trendiga och prisvärda alternativ för läsglasögon när du köper online. Alla våra glas tillverkas av Essilor och är av högsta kvalitet. Dessutom erbjuder vi nöjdhetsgaranti i 3 månader när du köper glasögon hos oss. Om du inte är nöjd, får du pengarna tillbaka.

   Innan du köper dina nya bågar har du möjlighet att prova upp till 4 glasögon hemma gratis i 10 dagar.