Gå till kassa
  Glasögonbågar i olika färger och former

  Så får du rätt storlek på dina nya bågar

  Funderar du på att köpa dina glasögon online? Bra val! Här är några tips på hur du ska tänka för att hitta ett par bågar som passar ditt ansikte perfekt. En bra utgångspunkt är att börja med att mäta dina gamla bågar.
  Måttband och svarta glasögon

  Mät bredden på dina gamla glasögon

  Börja med att mäta bredden på dina nuvarande glasögon från gångjärnsskruv till gångjärnsskruv. Detta ger dig en uppfattning om vilken storlek på glasögon som passar dig. Det här är ett av de viktigaste elementen i att hitta en båge som passar dig perfekt. Förutom att det är obekvämt, så kommer en båge som är för smal göra så att ditt ansikte ser bredare ut, och en båge som är för bred kommer göra så att ditt ansikte ser smalare ut. Skalmarna ska ligga mot tinningarna utan att klämma åt.

  Svarta glasögon med en inzoomad bild på bågens inre skalm som visar mått på bågen

  Tyd din bågstorlek på dina gamla glasögon

  Om du tittar på insidan av skalmen på dina gamla glasögon står det 3 nummer som visar de olika måtten på dina nuvarande bågar. Då vet du ungefär vilka mått du har att förhålla dig till när du letar efter nya glasögon online.

  · A-mått är det vänstra numret och det står för glasets bredd (oftast mellan 40 mm – 60 mm).

  · D-mått är det mittersta numret vilket visar avståndet mellan glaskant till glaskant över näsan. Passformen över näsan är viktig för bekvämlighet och hur glasögonen sitter på näsan. Metallbågar, till skillnad från plastbågar, har justerbara näskuddar och är mer anpassningsbara till näsans form och bredd.

  · Sista numret är skalmlängden från skruv till celltoppen, alltså skalmtippen. Måttet som visas är hur lång skalmen skulle vara om den var helt rak. Skalmen går att böja och kan därför utan problem avvika 5 mm från vad du tidigare haft. Ett tips är att lägga skalmtippen under varmt vatten ett tag för att göra den extra böjbar.

  Tecknad bild av glasögon samt millimetermått av olika glasögonstorlekar

  Välj båge efter bågbredd

  Alla glasögonbågar på vår hemsida är sorterade i storlekarna XS – XL. För varje båge finns dessutom en rad olika specifika mått.

  Bredden på våra bågar anges i 5 olika storlekar:

  XS: 109 – 119 mm
  S: 120 – 126 mm
  M: 127 – 132 mm
  L: 133 – 139 mm
  XL: 140 – 150 mm

  På vår hemsida kan du filtrera på bågstorlek genom att gå in på “Alla bågar” och klicka på ”Filtrera”. Du kan även själv fylla i bågens bredd om du klickar på ”Bågens storlek”. Läs vår guide om hur du köper glasögon online.

  Glasögonbågar i olika former och färger med en vit låda som har texten: Find your perfect pair

  Prova glasögon hemma innan du köper

  Innan du köper dina glasögon hos oss kan du alltid först prova dem hemma gratis om du känner dig osäker på bågarnas passform. Du kan beställa hem upp till 4 par att prova hemma i lugn och ro i 10 dagar. Sen är det bara att posta ditt paket i närmaste brevlåda eller hos närmaste postombud. Självklart är returen också gratis. Läs vår guide om hur du provar glasögon hemma.