Gå till kassa
  Kvinna med solglasögon i solen

  Gradalfärgade solglas

  Gradalfärgade solglas började användas av dom stora modehusen runt 70talet. En tydlig uppdelning mellan en mörkare och ljusare del av glaset tillför en extra nivå av lyx och elegans.

  Man med solglasögon

  Om gradalglas

  I gradalfärgade solglas är nyansen i den övre delen den mörkaste och minskar i intensitet nedåt. För att kunna visa färgskillnaden optimalt krävs större glasögon. Därför kan endast glas med en glashöjd på 30 mm eller mer kombineras med en gradalfärg. Även om det skiljer sig i mörkhet över glasytan är dina ögon lika väl skyddade mot UV-strålar som med helfärgade glas.

  Vi rekommenderar att matcha färgen på bågen med färgen på glaset. Brun båge till brunt glas eller svart båge till svarta glas.

  Två solglasögon, ett par gråa och ett par bruna

  Gradalfärg funktion & användningsområde

  Gråfärgade glas ger en neutral färgåtergivning och hör till de klassiska glasfärgerna. Glasen lämpar sig bäst i ljusa miljöer.

  Brunfärgade glas förstärker kontraster utan att upplevas som för extrem. Bruna glas ger en mjukare färgskala och hör till de klassiska glasfärgerna.

  Gröna solglsögon, svarta solglasögon och blåa solglasögon

  Andra färgval

  Grönfärgade glas hör även dem till de klassiska färgerna och lämpar sig bra i miljöer med mycket ljus. Grönfärgen har en kontrasthöjande effekt där konturer framträder tydligare.

  Svartfärgade glas ger en neutral färgåtergivning. Glasen lämpar sig bäst i ljusa miljöer.

  Blåfärgade glas ger ett behagligt ljus. Snygg och trendig färg att matcha med bågar i blå nyanser.