Gå till kassa
  Man i skjorta med solglasögon med fotokromatiska solglas.

  Färgskiftande glas

  Färgskiftande glas mörknar i kontakt med solljus. Det betyder att det är ett perfekt val för dig som inte vill byta bågar beroende på vilken miljö du befinner dig. Inomhus som utomhus är dessa glas ett perfekt val för dig.

  Våra glas är högkvalitativa och kommer från marknadsledande tillverkare. Som mörkast når glasen en infärgning på 85%, vilket motsvarar vanliga solglas (klass 3).

  Blond kvinna med solglasögon med fotokromatiska solglas.

  Färgskiftande glas XTRActive

  XTRActive glaset skiftar fort i färg och blir extra mörka i starkt solljus utomhus. Till skillnad mot vanliga färgskiftande glas så mörknar dessa i bilen och är idealiska för bilkörning. Glasets färgton och varaktighet ändras beroende på miljön och solstrålningens intensitet. Glaset har 100% UV-skydd

  Kvinna med solglasögon med fotokromatiska solglas.

  Färgskiftande glas Signature

  Signature glaset skiftar fort färg i kontakt med solljus utomhus. Glasets färgton och varaktighet ändras beroende på miljön och solstrålningens intensitet. Glaset har 100% UV-skydd

  Tabell med översikt över olika transitionglas och deras egenskaper.
  Illustration som visar skillnaden mellan inomhus- och utomhusbelysning med transitionglas.

  När bör jag välja färgskiftande glas?

  Färgskiftande glas passar alla glasögonanvändare som lever ett aktivt liv och vill använda samma glasögon både inomhus och utomhus. Du slipper ta med slipade solglasögon att växla med vid en lunch i solen. Passar dig med känsliga ögon mot starkt solljus då glasen anpassar mörkhet efter ljusets intensitet. Även vid svagt solljus blir glasen mörkare vilket gör det behagligt för ögonen oavsett väder.

  Glasen har 100% UV skydd och absorberar UV-A, -B och -C strålar.