Gå till kassa
  Kvinna med solglasögon framför havet.

  Polariserande solglas

  Polariserande glas minskar störande reflektioner och motverka risk för att bli bländad. Det ökar kontrasten och färguppfattningen. Dessa speciella glas har en permanent infärgning på 85% och skyddar dina ögon från skadliga UV-strålar.

  Glasets speciella filtreringseffekt gör att polariserande solglasögon är särskilt populära bland bilister och utomhusidrottare inom vatten, cykling och vintersporter.

  Skärmbild från mobil som visar valet av toning i köpflödet.

  Glasfärgernas funktion & användningsområde

  Grått solglas
  Gråfärgade glas ger en neutral färgåtergivning och hör till de klassiska glasfärgerna. Glasen lämpar sig bäst i ljusa miljöer.

  Brunt solglas
  Brunfärgade linser förstärker kontraster utan att upplevas som för extrem. De ger en mjukare färgskala och hör till de klassiska glasfärgerna.

  Grönt solglas
  Grönfärgade glas hör även dem till de klassiska färgerna och lämpar sig bra i miljöer med mycket ljus. Grönfärgen har en kontrasthöjande effekt där konturer framträder tydligare.

  Grafisk illustration som demonstrerar riktningen av ljus i polariserade glasögon.

  Så fungerar polariserat filter

  Horisontellt svängande ljusstrålar absorberas av det polariserande glaset och tar bort störande ljus från reflekterande ytor. Vertikalt svängande ljusstrålar passerar genom glaset.