Gå till kassa
   Kollage av glasögonglas, slipmaskin och en kvinna men armen runt en man

   Allt om våra glas

   När du ska köpa glasögon är det viktigt att du väljer rätt glas för dig. Glasens vikt, tjocklek och vilka ytbehandlingar du väljer att lägga till kommer påverka hur du upplever dina glasögon. Här är vår guide till hur du väljer rätt glas för dina glasögon.
   Glasögonbågar i olika färger och former

   Hur väljer man rätt glas?

   1. Vilka styrkor har du? Vi erbjuder olika tjocklekar på våra glasögon (glasindex). Detta påverkar glasögonens vikt på ansiktet. Ju högre synkorrigering du behöver, desto tjockare kommer ditt glas bli. Därför rekommenderar vi ett glas med högre index, alltså ett tunnare glas, för högre styrkor. Fortsätt skrolla för att läsa mer om glasindex, och vilken du ska välja beroende på dina styrkor.

   2. Behöver du avståndsglasögon eller progressiva? Avståndsglasögon korrigerar ett synfel, progressiva korrigerar flera synfel samtidigt. Läs mer om detta nedan.

   3. Behöver du solskydd? Vi har flera alternativ till dig som önskar ett skydd mot solen. Detta gäller vanliga solglasögon och färgskiftande glas som är genomskinliga inomhus men som automatiskt blir mörka i kontakt med solljus.

   Kvinna med glasögon i färgen tortoise på sig

   Glas för dina behov

   För dig som vill köpa glasögon hos oss erbjuder vi glas för flera olika användningsområden.

   Avståndsglasögon: Enkelslipade glas för synfelen närsynthet, översynthet och astigmatism. För dig som älskar att läsa så har vi enkelslipade läsglasögon och för dig som ägnar mycket tid framför datorn har vi enkelslipade terminalglasögon.

   Progressiva glas: Det perfekta glaset för dig som är ålderssynt. Ett modernt progressivt glas med bred osynlig korridor så att det blir lätt att kunna se på alla olika avstånd.

   Solglas: Vanliga solglas med eller utan styrka i flera olika färger. Solglasen kan dessutom väljas med ett polariserande filter eller med ett färgskiftande Transitions®-filter. Solglas är ett tillval som du väljer efter du har valt enkelslipade eller progressiva glas.

   Tecknad bild av glasögonglas

   Glasalternativ för dina behov

   Vid valet av dina glasögon erbjuder vi en rad olika glasalternativ för att säkerställa att du får den bästa synkvaliteten och komforten. Vi förstår vikten av att ha rätt glas för dina specifika behov, och vi erbjuder fyra kvalitetsalternativ:

   Basglas (1.5 Index - Sfärisk Design): Ingår i glasögonpriset med en enkel ytbehandling och repskydd. Passar bra för lätta synfel. Ej kompatibla med bågar utan ram (rimless) - eller halv-ram (semi-rim) bågar.

   Standard (1.5 Index - Sfärisk Design): Pålitligt alternativ med fantastisk optik för enklare synfel upp till +-3.00. Inkluderar glasytbehandling med repskydd och antireflexbehandling. Ej kompatibla med bågar utan ram (rimless) - eller halv-ram (semi-rim) bågar.

   Premium (1.6 Index - 25% Tunnare och Lättare - Sfärisk Design): 25% tunnare än standardglas, passar alla bågtyper inklusive Rim, Semi-rim och Rimless. Rekommenderas för styrkor över +-3.00. Inkluderar glasytbehandling med repskydd och antireflexbehandling.

   Extra Premium (1.67 Index - 30% Tunnare och Lättare - Asfärisk Design): 30% tunnare än standardglas med utmärkt hållfasthet och asfärisk design. Optimalt för högre styrkor över +-3.00 och passar alla bågtyper inklusive Rim, Semi-rim och Rimless. Inkluderar glasytbehandling med repskydd och antireflexbehandling för bästa möjliga synupplevelse.

   Transparenta glasögon på tangentbordet av en laptop med blått ljus

   Ytbehandlingar för glasögonglas

   Vi erbjuder skräddarsydda ytbehandlingar för glas som optimerar synupplevelsen. Med våra fyra unika ytbehandlingspaket - Standard, Premium, Optimal och Blåljusfilter - säkerställer vi att dina glasögon är anpassade efter dina behov och livsstil.

   Oavsett om du söker grundläggande skydd, avancerade funktioner eller specialiserat skydd för digitala skärmar, har vi en lösning för dig. Upplev klarare, bekvämare och mer hållbar syn med våra högkvalitativa ytbehandlingar, designade för att ge dig det bästa inom synskydd och komfort.

   Läs mer om våra ytbehandlingar för glasögonglas

   Glasögonbågar i olika färger och former

   Känn dig trygg

   LensWay har sålt glasögon sedan 2009. Hos oss kan du lita på att du alltid finner glasögon av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

   Innan du köper dina glasögon kan du även prova glasögon hemma i lugn och ro i 10 dagar.

   Visste du att vi har 3 månaders öppet köp? Vi har dessutom 2 års produktgaranti. Läs mer om våra garantier.