Gå till kassa
   Allt om våra glas

   Allt om våra glas

   När du ska köpa glasögon är det viktigt att du väljer rätt glas för dig. Glasens vikt, tjocklek och vilka ytbehandlingar du väljer att lägga till kommer påverka hur du upplever dina glasögon. Här är vår guide till hur du väljer rätt glas för dina glasögon.
   Hur väljer man rätt glas?

   Hur väljer man rätt glas?

   1. Vilka styrkor har du? Vi erbjuder olika tjocklekar på våra glasögon (glasindex). Detta påverkar glasögonens vikt på ansiktet. Ju högre synkorrigering du behöver, desto tjockare kommer ditt glas bli. Därför rekommenderar vi ett glas med högre index, alltså ett tunnare glas, för högre styrkor. Fortsätt skrolla för att läsa mer om glasindex, och vilken du ska välja beroende på dina styrkor.

   2. Behöver du avståndsglasögon eller progressiva? Avståndsglasögon korrigerar ett synfel, progressiva korrigerar flera synfel samtidigt. Läs mer om detta nedan.

   3. Behöver du solskydd? Vi har flera alternativ till dig som önskar ett skydd mot solen. Detta gäller vanliga solglasögon och färgskiftande glas som är genomskinliga inomhus men som automatiskt blir mörka i kontakt med solljus.

   Glas för dina behov

   Glas för dina behov

   För dig som vill köpa glasögon hos oss erbjuder vi glas för flera olika användningsområden.

   Avståndsglasögon: Enkelslipade glas för synfelen närsynthet, översynthet och astigmatism. För dig som älskar att läsa så har vi enkelslipade läsglasögon och för dig som ägnar mycket tid framför datorn har vi enkelslipade terminalglasögon.

   Progressiva glas: Det perfekta glaset för dig som är ålderssynt. Ett modernt progressivt glas med bred osynlig korridor så att det blir lätt att kunna se på alla olika avstånd.

   Solglas: Vanliga solglas med eller utan styrka i flera olika färger. Solglasen kan dessutom väljas med ett polariserande filter eller med ett färgskiftande Transitions®-filter. Solglas är ett tillval som du väljer efter du har valt enkelslipade eller progressiva glas.

   Index – styr tjockleken på glaset

   Index – styr tjockleken på glaset

   När du köper glasögon från oss kan du välja vilket index du vill ha på dina glasögon. Index styr glasets tjocklek. Har du högre styrkor kan det vara bra att välja ett tunnare glas för att göra glasögonen lättare och bekvämare att bära.

   Vi erbjuder 4 olika sorters glas:

   • Bas (1.5 index): Detta glas ingår i priset när du köper glasögon hos oss. Passar dig med styrkor -3.00 upp till +3.00. Basglaset passar inte till bågar med halv-ram (semi-rim), eller bågar utan ram (rimless).
   • Standard (1.5 index): För dig med enklare synfel. Rekommenderas till styrkor upp till +-2.00 i metallbågar och upp till +-3.00 i plastbågar. Basglaset passar inte till bågar med halv-ram (semi-rim), eller bågar utan ram (rimless).
   • Tunnare (1.6 index): 25% tunnare än basglaset med bättre hållfasthet. Rekommenderas för styrkor över +-2.00 i metall bågar och över +-3.00 i plastbågar.
   • Tunnast (1.67 index): 30% tunnare än basglaset med bättre hållfasthet. För dig med styrkor över +-2.00 i metall bågar och över +-3.00 i plastbågar.

   Våra ytbehandlingar

   Våra ytbehandlingar

   Vi har flera ytbehandlingar att välja på och du kan välja att lägga på fler ytbehandlingar med ett av våra paket som inkluderar en eller flera av ytbehandlingarna nedan.

   • Repskydd: En hårdhetsbehandling som skyddar glaset från repor. Detta ingår alltid.
   • Anti-reflexbehandling: Tar bort reflektioner och störande ljusstrålar.
   • Smutsavvisande yta: motverkar fingeravtryck och att smuts fastnar på glaset.
   • Vattenavvisande yta: avvisar vatten och underlättar rengöring.
   • Utökat repskydd: extra starkt skydd mot repor.

   Känn dig trygg

   Känn dig trygg

   LensWay har sålt glasögon sedan 2009. Hos oss kan du lita på att du alltid finner glasögon av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

   Innan du köper dina glasögon kan du även prova glasögon hemma i lugn och ro i 10 dagar.

   Visste du att vi har 3 månaders öppet köp? Vi har dessutom 2 års produktgaranti. Läs mer om våra garantier.