Gå till kassa
  Två kvinnor med solglasögon på stranden.

  Solglasögon med styrka

  Visste du att alla våra bågar går att få med solglas? Det betyder att du med synfel kan designa dina egna solglasögon med styrka.

  Du kan såklart också designa dina egna solglasögon även om du inte behöver synkorrigering, välj bara "utan styrka" när du gör dina val.

  Solglasögon med styrka
  Lätt tonade solglasögon.

  Vanliga solglas

  Välj mellan våra klassiska glasfärger för att förvandla vilken båge som helst till ett par snygga solglasögon. Våra glas är av högsta kvalité och med 100% UV-skydd så skapas ett perfekt par solglasögon för dina behov.

  Läs mer

  Två solglasögon i olika färger med gradalfärgade solglas.

  Gradalfärgade solglas

  I glas med gradalfärgade solglas är nyansen i den övre tredjedelen av glasögonen den mörkaste och minskar i intensitet nedåt. För att kunna visa färgskillnaden optimalt krävs större glasögon. Även om gradalfärgen inte sträcker sig över hela glasytan är dina ögon lika väl skyddade mot UV-strålar som med glasögon med helt tonade glas.

  Läs mer

  Man med spegelglasögon framför havet.

  Spegel solglas

  Spegel solglas har extra starkt bländskydd med 100% UV-skydd. Den blanka spegelytan reflekterar bort störande reflexer och till skillnad mot vanliga solglas så syns inte ögonen bakom spegel solglas. De rekommenderas och är extra fördelaktiga i aktiviteter i ljusa ljusförhållanden exempelvis vid fiske, segling eller skidåkning en solig dag.

  Läs mer

  Illustrativ bild som visar skillnaden mellan inomhus- och utomhusbelysning med transitionglas.

  Färgskiftande glas

  Färskiftande glas - även kallade fotokromatiska glas - är glas som reagerar på UV-ljuset och blir mörkare ju starkare ljuset är. De är ljusa inomhus och successivt mörknar utomhus beroende på solens och ljusets styrka. 100% UV-skydd.

  Läs mer

  Grafisk framställning som demonstrerar riktningen av ljus i polariserade glasögon.

  Polariserande solglas

  Polariserande solglas skyddar ögonen mot solen med 100% UV-skydd samtidigt som de förbättrar kontrastseendet och filtrerar bort störande reflexer från t.ex. blöt asfalt, vatten och snö. De rekommenderas till bl.a. bilkörning, skidåkning och fiske.

  Läs mer