Gå till kassa
   Kollage av kvinna med silverfärgade glasögon som kollar på sin mobil, mobiltelefon i jeansficka och glasögon på en laptop

   Skydda ögonen mot blåviolett ljus

   Vi spenderar mer och mer tid framför digitala skärmar som exponerar oss för blåviolette UV-ljus. Den höga nivån av exponering för blått ljus bär med sig en del symptom som anstränger och påverkar ögat. Blåljusfilter absorberar det blåvioletta ljuset innan det når dina ögon.
   Person skriver på tangentbordet på en laptop som står på ett skrivbord i trä

   Stigande skärmtimmar ger ögonbesvär

   För många av oss är vår dagliga rutin centrerat runt skärmar. Vi använder skärmar när vi jobbar, och efter jobbet tar vi fram mobilen. Vi kanske varvar ner framför TV:n i slutet av dagen. Med dessa stigande skärmtimmar i dagens samhälle har diskussionen lyfts om huruvida blått ljus för ögat är skadligt eller inte. De vanligaste symptomen är trötta och torra ögon, svårigheter att hålla fokus, huvudvärk och störda sömnrutiner.

   Glasögon med transparenta bågar ligger på en laptop med blått ljus

   Blåljusfilter: det genomskinliga skyddet i vardagen

   I en vardag som alltmer består av datorskärmar, mobiltelefoner och surfplattor kan vi därför rekommendera blåljusfilter, en ytbehandling till dina glasögon som effektivt absorberar det blåvioletta ljuset i spektrat 400-455nm med upp till 60%. Oavsett vilka glasögon du köper hos oss kan du välja att uppgradera dem med blåljusfilter.

   Blåljusfilter rekommenderas främst för läsglasögon eller terminalglasögon.

   Det går även att köpa glasögon med Blåljusfilter utan styrka i om du främst letar efter ett skydd för datoranvändning på jobbet eller vid studier. För att köpa bågar utan styrka, köper du precis som vanligt fast fyller i +0.00 som dina styrkor och PD 30 per öga. Läs mer om hur du köper glasögon här.

   Kvinna kollar in i kameran på sin laptop skrattandes och vinkar

   Kontaktlinser med blåljusfilter

   Idag finns det även kontaktlinser som skyddar mot det blåvioletta ljuset. ACUVUE® OASYS MAX 1-Day är endagslinser, speciellt utformade för den digitala och mer krävande värld vi lever i idag. Med två nya teknologier erbjuder linsen hög prestanda hela dagen.

   MAX visuell klarhet
   Med teknologin OptiBlue Light Filter filtreras 60% av blåviolett ljus bort.

   MAX komfort
   Med dagens krävande livsstil bryts tårfilmen ner snabbare vilket kan påverka synen och förvärra känslan av torra ögon. TearStable teknologin tillför och låser in fukt genom linsen och vid linsens yta för hög komfort hela dagen.