Gå till kassa
   Skydda ögonen mot skadligt blått ljus

   Skydda ögonen mot skadligt blått ljus

   Vi spenderar mer och mer tid framför digitala skärmar som exponerar oss för blåviolette UV-ljus. Den höga nivån av exponering för blått ljus bär med sig en del skadliga symptom som anstränger och påverkar ögat. Blue Cut är ett blåljusfilter till dina glasögon som absorberar det skadliga blåa ljuset innan det når dina ögon.
   Stigande skärmtimmar ger ögonbesvär

   Stigande skärmtimmar ger ögonbesvär

   För många av oss är vår dagliga rutin centrerat runt skärmar. Vi använder skärmar när vi jobbar, och efter jobbet tar vi fram mobilen. Vi kanske varvar ner framför TV:n i slutet av dagen. Med dessa stigande skärmtimmar i dagens samhälle har diskussionen lyfts om huruvida blått ljus för ögat är skadligt eller inte. De vanligaste symptomen är trötta och torra ögon, svårigheter att hålla fokus, huvudvärk och störda sömnrutiner.

   Blue Cut: det genomskinliga skyddet i vardagen

   Blue Cut: det genomskinliga skyddet i vardagen

   I en vardag som allt mer består av datorskärmar, mobiltelefoner och surfplattor kan vi därför rekommendera blåljusfilter, en ytbehandling till dina glasögon som effektivt absorberar det skadliga ljuset innan det når dina ögon. Oavsett vilka glasögon du köper hos oss kan du välja att uppgradera dem med blåljusfilter. Blue Cut rekommenderas främst för läsglasögon eller terminalglasögon. Det går även att köpa glasögon med Blue Cut utan styrka i om du främst letar efter ett skydd för datoranvändning på jobbet eller vid studier. För att köpa bågar utan styrka, köper du precis som vanligt fast fyller i +0.00 som dina styrkor och PD 30 per öga. Läs mer om hur du köper glasögon här.