Gå till kassa
   Kvinna på cykel bär svarta glasögon i en trädgård

   5:1 – 5 plastflaskor blir till 1 båge

   De är snygga. De är stilrena. Och de är gjorda av 100% återvunnen plast. När du klär dig i ett par bågar från 5:1 gör du det med vetskapen om att 5 PET-flaskor, som annars hade hamnat i naturen, skapade din båge.
   Tecknade symboler: Plastflaska, återvinning och glasögon med texten: 5 bottles made this frame
   Gröna glasögonbågar på en strand med grön filt

   Vi skapar något nytt av det gamla

   Plastförorening är en av vår tids största miljöbovar. När plast hamnar i naturen kan det ta upp till 400 år att brytas ner. Så kan vi inte ha det. Om vi ska ha en hållbar framtid, måste vi börja tänka mer långsiktigt.

   5:1 är en hållbar glasögonkollektion där bågen är av 100% återvunnen plast. Av 5 plastflaskor skapas en snygg och hållbar båge. Med 5:1 skapar vi något nytt av det gamla, som kan användas i flera år, istället för att låta det skada vår jord.

   Kvinna med glasögonbågar i färgen tortoise håller armen om en man med blåa glasögonbågar

   Stilrena bågar i naturliga färger

   Du kan välja mellan rektangulära, fyrkantiga, cat eye-formade eller runda glasögonformer i en matte färgpalett som är sprungen ur naturen. Svart, blå, mörkgrön, mörklila, vinrött och tortoise – alla färger är skapade med naturliga färgämnen. Precis som bågarna är glasögonens case och putsduk, som de kommer med, gjorda av PET-flaskor. Till och med polybagen som glasögonen kommer i om du väljer att prova dem hemma är tillverkad av två plastflaskor. Genom hela kollektionen finns miljön i åtanke.

   Vi inser dock att den här kollektionen i sig inte är tillräckligt för att rädda världen, men vi måste börja någonstans. Med 5:1 tar vi första steget i rätt riktning.