Linsbäraren André Myhrer åker storslalom.

Hör André Myhrers tankar inför OS

Inför kommande skidsäsong har vi fått äran att vara officiell sponsor åt den alpina landslagsåkaren Andre Myhrer. Vi träffade honom för att höra hans egna tankar inför de stundande tävlingarna.

Hej André! Vi ser väldigt mycket fram emot kommande skidsäsong. Berätta om dina förberedelser.
– I år har vi haft ett bra upplägg med bland annat ett träningsläger på Nya Zeeland i somras. Där testade vi en hel del ny utrustning på grund av den nya regeländringen som ger oss helt nya möjligheter gällande skidval. Sedan har vi även haft ett läger i Schweiz samt ett i Italien.

Hur har du tränat?
– Jag har ändrat min fysträning inför den här säsongen. Bland annat har jag undvikit att belasta mina axlar i onödan för att skona ryggen (André har tidigare haft problem med en ryggskada, reds anm.). Istället har jag sett till att stärka upp bålen och benen. Det känns riktigt bra och det har inte varit några bakslag.

Vad inspirerar dig säsong efter säsong? 
– Slalom är ett mentalt spel. Det här blir min 14:e världscupssäsong så motivationen kommer inte lika lätt idag som när jag var 20 år. Fast vissa säsonger är lättare än andra, jag saknar ju fortfarande guldmedaljen i OS…

Vilken tävling ser du mest fram emot?
– Det är OS så klart. Det har hela tiden varit det stora målet. Sedan ska det bli kul att köra parallellslalom i Stockholm och finalen i Åre i mars. Det kommer också bli kul att tävla i Oslo, vi får se om norrmännen lyckas få till en bra stämning.

Vilka mål har du satt upp inför den här säsongen?
– Det här kan bli mitt sista OS, så självklart är siktet inställt på en guldmedalj. Sedan blir jag givetvis jätteglad över andra medaljer också.

Skidåkarfrukost är närmast ett begrepp. Vad äter du under tävlingssäsongen? 
– 
Jag äter mycket gröt. Ofta är frukostarna lite sådär ute i Europa, speciellt i Frankrike där det är mycket croissanter och annat. Jag försöker få i mig gröt, protein, ägg och undvika socker. Då det ofta är långa tävlingsdagar försöker jag få i mig en frukost som gör att jag står mig länge. Man vill inte äta mellan åken…

Vilken är den sista tanken som flyger genom skallen innan du kastar dig ut i pisten?
– Det beror på backen. Som tur är åker jag inte störtlopp, så man slipper deras fjärilar i magen. Ofta försöker jag påminna mig själv om nycklar för ett lyckat åk. Det gäller att att hitta lite jävlar anamma. Så det blir ofta sånt som: ”Attackera”, ”Tajt på käpp” och andra nördiga tekniska termer (skratt).

Tack för pratstunden och lycka till. Vi lovar att sitta klistrade framför Vinterstudion framöver. För er med synfel som vill följa tävlingarna i vinter utan att missa några detaljer , kolla här.

Foto:Klas Rockberg

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine