Katarina Johnson-Thompson på löpbanan.

Prestera både på elitnivå och i vardagen

För att kunna prestera maximalt på både elitnivå och i vardagen behövde sjukamparen Katarina Johnson-Thompson hjälp. Lösningen blev den nya linsen ACUVUE OASYS® 1-Day for ASTIGMATISM.


Född: 
9 januari 1993 , Liverpool, Storbritannien
Ålder: 24
Yrke: Professionell friidrottare, sjukamp.
Synfel: Bl.a. astigmatism/brytningsfel
Linser: ACUVUE OASYS® 1-Day for ASTIGMATISM

Den brittiska friidrottsstjärnan Katarina Johnson-Thompson är ny ambassadör för märket ACUVUE OASYS® 1-Day, ett populärt varumärke inom endagslinser.

I egenskap av att vara en ständig guldfavorit för det brittiska friidrottslandslaget förstod hon snabbt vikten av en fullt fungerande syn. Inte enbart för att uppnå framgång inom sin sport, utan även för att klara de tuffa kraven i sin vardag.

– Min syn är så viktig, jag skulle aldrig kunna tävla i sjukamp utan mina kontaktlinser. Jag skulle inte ens ta mig över det första hindret, säger Katarina Johnson-Thompson.

Se videon där Katarina Johnson-Thompson berättar med egna ord om hur det är att ha astigmatism.

Efter att hon testat linserna från ACUVUE OASYS® 1-Day  for ASTIGMATISM för första gången upptäckte hon genast skillnaden.
– Jag kände att jag såg allting mycket klarare, berättar hon.

Så hur gör en elitidrottare med astigmatism som vill prestera på topp?

– Min träning upphör aldrig och min tränare uppmuntrar mig ständigt att anta nya utmaningar, det enda jag inte kan träna är mina ögon. Numera bär jag linser nästan varje dag….från när jag vaknar tills att det blivit dags att sova, avslöjar hon.

För Katarina Johnson-Thompson är det lika viktigt att ha ett bra och fungerande privatliv som att prestera som elitidrottare. Med linserna från ACUVUE OASYS® 1-Day slipper hon torra ögon tack vare den återfuktande HydraLuxe™-teknologin och kan istället fokusera på det som är viktigt  i livet.

Så vad är skillnaden med dina nya linser jämfört med dem du hade innan?

– Med mina tidigare linser kändes ögonen torra i slutet av dagen som gjorde att jag bara ville ta ut dem. Komforten som de nya endagslinserna från ACUVUE OASYS® erbjuder är helt otrolig – jag känner inte ens att jag satt in dem, berättar hon.

Detta har uppenbarligen givit resultat. Katarina har bland annat burit sina linser från ACUVUE OASYS® 1-Day  for ASTIGMATISM under VM-tävlingarna i London i somras. Och inget tyder på att hon vill byta till något annat alternativ. 

Fakta om astigmatism

  • Astigmatism kallas även brytningsfel i vardagligt tal.
  • Astigmatism är ett vanligt synfel som orsakar suddig och nedsatt syn på alla avstånd. Synfelet uppstår när ögats hornhinna frångår sin naturligt runda form och  istället blir oval som formen på en rugbyboll.
  • Symptomen för astigmatism är utöver suddig syn även trötta ögon, huvudvärk och muskelvärk i området runt ögonen.
  • 47% av alla lins- och glasögonbärare är astigmatiker på minst ett öga.
  • För att korrigera astigmatism rekommenderas toriska linser eller glasögon.

Vill du också testa endagslinserna ACUVUE OASYS® 1-Day for ASTIGMATISM?

Vi rekommenderar en tillpassning av linserna hos en optiker innan användning.
Se våra samarbetsoptiker här
Tänk på att be om en tillpassning avACUVUE OASYS® 1-Day for ASTIGMATISM  i samband med ditt optikerbesök.

ACUVUE OASYS®, ACUVUE OASYS® 1-Day, ACUVUE OASYS® 1-Day  for ASTIGMATISM och HydraLuxe™ är varumärken som tillhör Johnson & Johnson Services Inc. © Johnson & Johnson AB 2017. VI1138

Just nu – 20% rabatt på Acuvue Oasys® 1-Day

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine