Gå till kassa
   Bild av en kvinna som sitter i soffan med en surfplatta.

   Testa nya linser utan att gå till optikern

   Funderar du på att testa andra linser? Börjar dina nuvarande skava lite eller håller fukten inte hela dagen? Vill du hitta något mer prisvärt? Det här är vanliga funderingar som många linsbärare får genom åren. Vi har samlat ihop en guide kring hur du ska tänka när du byter linser.
   Grupp människor som ler mot kameran med solen bakom dem.

   Linser efter livsstil

   Vid byte av linser måste du fundera kring vad du är ute efter med att byta linser? Vill du hitta linser specifikt för torra ögon? Vill du byta från månadslinser till endagslinser eller till dygnetruntlinser? Letar du efter något som är mer prisvärt? Ett bra tips är att tänka på dina nya linser utifrån din livsstil. Är du väldigt aktiv, eller har svårt när det är pollensäsong, kan endagslinser passa dig bättre. Använder du linser varje dag, och inte har några problem med skötsel för dina linser, så kan månadslinser vara valet för dig. Har du svårt att komma ihåg att ta ut linserna vid slutet av dagen och hellre vill ha linser som du kan sova i? Då är dygnetruntlinser något för dig.

   Olika linsboxar.

   Linser utifrån dina behov

   De flesta linsmärken har linser för olika kategorier (bas, medium eller premium) som täcker flera behov och har olika prispunkter.

   Bild av ett kontaktlinsrecept.

   Diameter och baskurva

   På varje produktsida finns linsens baskurva och diameter. Dina parametrar hittar du på ditt linsrecept eller så kan du utgå från dina nuvarande linser (du hittar baskurva och diameter på sidan av din linsbox). Dessa parametrar behöver inte vara exakt likadana som ditt linsrecept när du testar nya linser. Det går bra med andra linser som har närliggande baskurva och diameter.

   • Baskurvan (BC) på en kontaktlins beskriver linsens kurvatur i millimeter, alltså hur väl linsen sitter på ditt öga. Normalt är baskruvan mellan 8 – 10 mm.
   • Diameter (DIA) beskriver linsens storlek. Mjuka kontaktlinser har en större diameter på 13.00 – 15.00 mm, hårda kontaktlinser har en diameter på 9 – 10 mm.

   Känner du dig osäker på att byta lins rekommenderar vi alltid att du ska rådfråga din optiker. Observera att ett linsrecept och ett glasögonrecept är olika.

   Everclear linsboxar

   Låt ögat vänja sig i 5 dagar

   Tänk på att det kan ta upp till 5 dagar för ögat att vänja sig vid dina nya linser. Om det svider eller du får ont i ögat ska du självklart ta ut linsen. För de som vill testa ett nytt linsmärke erbjuder vi prova på-pack från everclear som innehåller 5 kontaktlinser per paket. everclear kan vara ett bra märke för dig att testa om du letar efter prisvärda linser med hög kvalitet och komfort som håller hela dagen.

   I prova på-packet kan du kan välja mellan:

   • everclear ADM 5-pack – prisvärda endagslinser av hydrogel, ett material som efterliknar ögats textur för optimal komfort som håller hela dagen.
   • everclear ELITE 5-pack ­– premium endagslinser gjorda på silikonhydrogel som släpper in mer syre till ögat. Den nyare teknologin ger ökad komfort och är ett hälsosammare val för ögat.