Gå till kassa
  Brunt öga

  Torra ögon när du bär linser?

  Du är inte ensam. Många kämpar med torra ögon, speciellt i torra kontorsmiljöer eller om man sitter en längre tid framför en datorskärm. Idag finns det mängder med återfuktande linser, linsvätskor och ögondroppar som kan åtgärda problemen och verka som en direkt hjälp mot torra ögon.
  Brunt öga

  Varför får man torra ögon?

  Tårproduktionen i våra ögon minskar med åldern och ögats återfuktningsförmåga blir sämre. Men det är även väldigt vanligt att många får torra ögon som en följd av sin arbetsplats. Det kan bero på torr luft, dålig ventilation, temperaturskillnader eller luftkonditionering på kontoret som irriterar ögats slemhinna. Långa jobbpass framför en datorskärm orsakar även torra ögon eftersom vi inte blinkar lika ofta när vi har en skärm framför oss. Att blinka är kroppens naturliga sätt att återfukta och fördela tårvätskan i ögonen, och det säger sig självt att om vi blinkar mindre blir även våra ögon torrare.

  Två kontaktlinser

  Uppgradera till linser med nyare teknologi

  Många bär på linser som är gjorda med gammal teknologi och skulle dra fördel av att byta till en modernare lins. Flera modernare linser på marknaden är skapade med nyare teknologi som förser ögat med mer syre och fukttillförsel. Om du känner dig torr i ögonen när du bär dina vanliga kontaktlinser så kan du även välja linser som har en högre fuktighetshalt. Linser för torra ögon är speciellt utvecklade för att bevara ögats fuktighet och kan behålla uppemot 95% av vätskan i linsen i upp till 16 timmar per dag. Populära linsmärken som många av våra kunder väljer att uppgradera till är ACUVUE® OASYS 1-DAY with HydraLuxe™, MyDay daily disposable, everclear ELITE, och många fler.

  Läs mer om premiumlinser här.

  Man håller ögondroppar framför ögat

  Ögondroppar och linsvätska

  För dig som är nöjd med dina linser, men ändå upplever den där grusiga känslan i ögonen vid slutet av dagen kan ögondroppar vara det absolut bästa receptet mot torra och trötta ögon. Ögondroppar finns som gel, droppar och mist, och kan köpas både i engångsförpackningar eller i en liten flaska som är smidig att ta med sig.

  Ett annat sätt att komma ifrån torra ögon om du bär flerdagarslinser är att byta linsvätska. Det finns linsvätskor som är speciellt anpassade för torra linser och som hjälper till att bevara fukthalten i dina kontaktlinser.

  Förpackning av Biotrue rewetting drops och blink intensive triple action

  Vilka ögondroppar är bäst i test?

  Utifrån vårt breda sortiment av ögondroppar har vi samlat ihop de som funkar för både snabb och långvarig lindring.

  Blink Intensive Triple Action – 3-i-1 ögondroppar som lindrar, återfuktar och skyddar dina ögon samtidigt. Ögondropparna är designade med E-vitamin och liposomer som skyddar lipidlagret i ögat och är speciellt framtaget för att passa tillsammans med kontaktlinser.

  Biotrue – innehåller hyaluronsyra som naturligt finns i våra tårar. Ämnet lugnar, skyddar och smörjer ögat. Dessa ögondroppar kommer även förpackade i 30 små, hygieniska engångspipetter för att du enkelt ska kunna ta med dem var du vill.

  Blink Eye Mist – en praktisk, snabbverkande spray som motverkar besvärande ögon. Du sprayar en dos i ögonen utan att behöva ta ut linserna. Ett smidigt alternativ om du har en aktiv livsstil eller sitter i ett luftkonditionerat rum.