Glasögonen PH2083-5276 från Polo Ralph Lauren.

Här är höstens viktigaste trender

Vilka är de största trenderna för glasögon i höst och vinter? Vi tar temperaturen på glasögonmodet och tipsar om fyra modeller som håller stilen.

Hösten och vinterns mode för glasögon präglas av lekfullhet, något som tar sitt uttryck i både färg och form. Redan nu ser vi flera rundade retromodeller. Det här kommer att vara riktigt hett även under nästa säsong. Ju rundare desto bättre – bågarna får gärna vara klotrunda!

Färgmässigt lämnar vi de mörka och klassiskt svarta modellerna bakom oss – nu ska bågarna vara i ljus pastell och bleknade toner.

– Det rundade retromodet håller i sig, men i höst och vinter vågar vi oss på mer pasteller. Modehusen visar upp mycket ljusa och transparenta färger, vilket tyder på att det kommer att vara riktigt trendigt framöver, säger LensWays trendexpert Emma Karlbom.

Runda former och ljusa transparenta färger, det är alltså de största trenderna i höst och vinter. Här tipsar vi om fyra modeller som håller stilen!

Klotrund retro från Persol

Glasögonen PO3141V från Persol.

Den här klotrunda glasögonen från Persol andas retro! Ett par bågar som vågar och ger din stil något alldeles extra. Det klassiska sköldpaddsmönstret gör bågarna tidlösa – det självklara valet för att fixa retro-looken!

Ljusa färger från Michael Kors

Glasögonen MK3017-1186 från Michael Kors.

Glasögonen som håller dig sommarfräsch året om! De här ljusrosa glasögonen från Michael Kors andas trendig enkelhet. De svagt rundade bågarnas ljusa toner ger en härligt naturlig look. Ett par harmoniska bågar med det där lilla extra.

Transparenta bågar från polo Ralph Lauren

Glasögonen PH2083-5276 från Polo Ralp Lauren.

Mjuka former och bleknade färger – de här glasögonbågarna från Polo Ralph Lauren håller definitivt för höstens två hetaste trender. Den ljusblå tonen är både lekfull och diskret. En trendig modell med personlighet.

Tips från experten!

– Du ska alltid välja ett par bågar som du trivs i. Alla passar inte i det runda modet. Men om du vill testa på det rundade kan du välja en båge med mer markerat charnier. Det gör att bågen inte känns lika rund och passar fler ansikten. Samma sak gäller färger. Om du har en väldigt ljus hy och inte är bekväm i de blekaste färgerna, kan du istället välja en båge i starkare pastell, säger Emma Karlbom.

Läs även:

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine