Fem glasögon i olika färger hängandes på en klädhängare.

Byt glasögon med jämna mellanrum

Det finns flera bra skäl till att köpa nya glasögon. Din syn kan förändras eller så kanske det bara blivit dags att byta upp dig till ett par modernare bågar med en snyggare look.

Ett par glasögon är numera ett självklart synhjälpmedel i mångas vardag. Tyvärr är det det lika vanligt att glasögonbärare glömmer eller struntar i att byta ut sina glasögon med jämna mellanrum.

Anledningen till att köpa nya glasögon kan vara att synen förändrats, att glasögonen har gått sönder eller att man helt enkelt är trött på sina gamla bågar. Det estetiska motivet är ofta av vikt, då glasögonen är en stor del av personligheten samt det faktum att vi bär dem under stora delar av dygnet.

Fyra glasögon i olika färger.

Ålderssynthet

I takt med att vi blir äldre får vi i allmänhet sämre syn och behöver nya glasögon. I 50-årsåldern börjar ögonlinsen att stelna och det blir allt svårare att ackommodera – vår förmåga att förändra brytkraften i ögats lins försämras.

En synnedsättning som är relaterad till åldern kallas för ålderssynthet eller presbyopi. Om problem med att ackommodera uppstår i tidig ålder kan det ha fysiologiska orsaker eller vara bieffekten av ett läkemedel.

Tänk på att undersöka ögonen med jämna mellanrum. Tecken på att du är i behov av glasögon är generellt att du ofta lider av huvudvärk, trötthet eller irritation i ögonen.

Glasögon utan styrka - C.Jacobsen cj9019

C.Jacobsen CJ9019-2050

Detta är glasögonen för dig som vill framhäva dina glasögon till din outfit. Dessa snygga glasögon utan styrka levereras i tre härliga färger – grön, lila och röd. Mycket prisvärda och trendiga glasögon!

Allt fler handlar glasögon online

Vi ser en ny trend växa fram, både i Sverige och i Europa, nämligen att handla glasögon online. En anledning är att dina favoritglasögon är betydligt billigare på nätet – du kan faktiskt spara tusenlappar.

Då glasögon blivit till en modeaccessoar, nästan lika mycket som ett synhjälpmedel, har människor börjat handla fler glasögon, olika par för olika tillfällen.

Att införskaffa en glasögon-garderob känns som en naturlig utveckling, vi skaffar kläder för olika situationer och tillfällen, varför inte byta glasögon på samma sätt?

För att handla glasögon online krävs ett recept. Optiker är enligt patientdatalagen skyldig att lämna ut receptet vid förfrågan.


Kontakta gärna vår kundservice på telefon 020-23 20 20 om du vill ha hjälp och tips på hur du enklast ordnar med ett synrecept från optikern.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine