Solglasögon från Le Specs.

Solglasögonmode 2017 – allt du behöver veta

Platta spegelglas, futuristiska bågar, sex- och åttkantiga former och blandade material med fina detaljer är några av ledorden för solglasögonmodet 2017. Vilka är dina favoriter?

– Platta spegelglas i futuristiska bågar ger ett unikt uttryck och de runda bågarna med både små och stora runda glas har ännu inte nått sin peak och står sig även under 2017, säger Jonas Berg, produktexpert på LensWay om årets trender.

Comeback under året gör också sex- och åttkantiga former på ett flertal solglasögon.

– För solglasögonbågarna gäller tunnare och smäckrare bryggor i metall i kombination med en acetat-ram.

metallbågar är trendigt för glasögonmodet 2017

CJ9000S-1000 Brown 49

Kombinationer av metall och acetat är tydliga trender under 2017. Här tolkar C.Jacobsen trenden med lysande resultat.

FUTURISTISKT, DETALJRIKT OCH MODIGT

Med ett solglasögonmode som hämtar inspiration i bland annat 70-, 80- och 90-tal förutspår Jonas Berg att vi i sommar kommer se många svenska kändisar i solbrillor av märket Persol och trotjänaren Ray-Ban. I Hollywood tippar han på mer av de platta spegelglasen och framför allt bågar med extrema futuristiska former.

– Givetvis kommer kändisarna också bära de klassiska formerna såsom pilot och Clubmaster-modellen, men det är nog framför allt de kändisar som inte vill sticka ut, berättar han.

Hos LensWay tror man att modellerna Ray-Ban Aviator, Ray-Ban Round Metal och Ray-Ban Clubmaster kommer bli årets storsäljare.

–Alla bågar av märket Persol kommer också att sälja bra och många kunder  förväntas köpa Le Specs The Prince och Halfmoon Magic. Dessutom tror vi att Marshalls solkollektion kommer flyga upp på bästsäljarlistan, säger han.

Solglasögonen The Prince från Le Specs.På bilden skymtar Le Specs nya modell The Prince med helt platta, roséfärgade spegelglas.

TILL FESTIVALEN

För en sommar i stan tipsar Jonas Berg om de trendigaste solglasögonen för 2017. Men drar du på festival och rockkonsert tycker han att det självklara valet är bågar från märket C.Jacobsen.

– Ska du vistas vid vatten så är det alltid bra att tänka på att välja bågar med polariserat glas. Tänk också på att bågen ska täcka så mycket som möjligt så att det inte kommer in störande ljus från sidorna, säger Jonas Berg.

Solglasögontrender 2017

CJ9100S-1006 Black 56

Här syns ett par C.Jacobsen pilotglasögon med UV-skydd som gör att du slipper bländning och störande reflexer. Perfekt för båtturen!

TYDLIGA TRENDER UNDER 2017


MATERIAL

Acetat, metall och återvunnet material i form av t.ex. återvunna petflaskor.


FÄRGER

Pantone-färgskala, brun sköldpadda och nertonade färger i champagne, sand, smokey grey, crystal och rose.


DETALJER

Glas: Platta spegelglas och gradalglas (gradient) kommer att synas på stan.

Glas och båge: Glasen har en form exempelvis rund, medan bågen har en annan form som exempelvis cateye.

Bågar: Eleganta material, ofta med metalldetaljer. Själva ramen finns i både nätt acetat och grövre acetat

Läs även:

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine