Polariserande solglasögon

Är du en ljuskänslig person eller befinner du dig ofta vid vatten? Då är ett par polariserande solglasögon ett fantastiskt alternativ. Med polariserande solglas slipper du nämligen irriterande reflexer.

Polariserande solglasögon innebär att de tar bort störande reflexer som till exempel blänk från vatten, blöt asfalt, snö och andra plana reflekterande ytor. Därför är polariserande solglas det perfekta valet vid aktiviteter som, fiske, bilkörning, skidåkning och andra utomhusaktiviteter.

Fördelarna med polariserat glas

Polariserande glas har två klara fördelar: kontrastseendet blir finare och bättre tack vare att reflexerna i polariserande glas elimineras. Du slipper med andra ord irriterande reflexer vilket gör att ögat och användaren lättare kan koppla av.

Dessutom avlägsnar polariserande glas 99,9 % av reflexer från plana ytor som vägar, vatten och snö. Därför är ett polariserande solglas utmärkt för bruk vid skidåkning, bilkörning och vistelser ute på sjön. Även vid bilkörning är polariserande solglas bra då det ofta blir mycket blänk i vindrutan och på asfalten.

Kvinna med Polariserande solglasögon

Förhindrar problem med bländning

Ljus består av vågor som färdas i olika riktningar. Vertikalt ljus är användbart för det mänskliga ögat och hjälper oss att se. Horisontellt ljus skapar bländning då det reflekteras. Bländning är obekvämt och minskar både visibiliteten och färguppfattningen vilket gör det obehagligt och på många sätt farligt.

För dig som önskar solglasögon med styrka och polariserat glas finns även sådana möjligheter. Läs mer här.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine