Kvinna som sätter i endagslinsen ACUVUE OASYS® 1-DAY WITH HYDRALUXE™.

Alla borde testa den nya komfortlinsen

Många linsanvändare lider i det tysta. Torra, trötta ögon och suddig syn en del av deras vardag. Det är dags att inte ta kompromisserna för givet och välja komfort istället.

I slutet av 2016 genomförde LensWay en undersökning där linskunder tillfrågades om de ibland upplevde att deras linser var obekväma, om deras ögon kändes torra eller om deras syn var suddig.

Kunderna ombads besvara frågan utifrån en tiogradig skala där 1 betydde att de ofta kände av symptomen och 10 innebar att de aldrig kände av dem. Av de 621 tillfrågade svarade hela 73 % (452 personer) mellan 1 och 7 på skalan. Resultatet var alltså glasklart: 7 av 10 var inte helt nöjda med sina linser.

Ny undersökning uppvisade tydliga resultat

32 kunder fick senare under januari 2017 chansen att testa den nya produkten ACUVUE OASYS® 1-Day med HydraLuxe och ombads besvara samma fråga utefter samma skala. Resultatet visade sig vara raka motsatsen.

Nu angav istället hela 75 % (24 personer) svaren 8 till 10 på den tiogradiga skalan. De var alltså betydligt nöjdare med sina nya linser än dem som använts tidigare.

Endagslinsen ACUVUE OASYS® 1-DAY WITH HYDRALUXE™

Tillverkarens egen undersökning

Av de totalt 243 tillfrågade linsbärarna uppgav nästan 6 av 10 (59 %) att de upplevde att linsernas prestanda försämrades under dagens gång.

Dessutom uppgav 78 % att de upplevde trötta ögon och 74 % att de upplevde torra ögon. För att lösa detta problem tog de fram ACUVUE OASYS® 1-Day med HydraLuxe och gjorde ett nytt test där testpersonerna testade både den nya linsen men också en annan vanlig lins. Resultatet visade att de som föredrog en lins föredrog den nya linsen med en kvot på 2:1.

Även om det inte finns en lins som passar alla så är ACUVUE OASYS® 1-Day med HydraLuxe specifikt framtagen för att motverka de vanligaste problemen med linser – så om du inte är nöjd med dina nuvarande linser borde du definitiv prova!

Vi rekommenderar en tillpassning av linserna hos en optiker innan användning. Se våra samarbetsoptiker här

ACUVUE®, ACUVUE OASYS® 1-Day och HydraLuxe™ är varumärken som tillhör Johnson & Johnson Services Inc. © Johnson & Johnson AB 2017. VI1098


Och du, kom ihåg att du kan alltid ringa eller chatta med vår prisbelönta kundservice om du har frågor eller funderingar.  Du når oss på 020-23 20 20.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine