Fem av sommarens trendigaste solglasögon.

Sommarens bågar
– 5 heta trender

Vill du vara trendigast på stränder och uteserveringar i sommar? Häng då med när vi tipsar om fem stekheta solglasögon-stilar. Vilken kommer bli din favorit?

”Style is a way to say who you are without having to speak”, sa den amerikanska designern Rachel Zoe. Med sommarens heta solglasögon kan du verkligen visa upp din personlighet i all sin prakt. Ta därför chansen att göra din tillvaro lite coolare, lite bättre. Här listar vi fem  trender som är extra heta just nu.

Runda  och transparenta 

Runda bågar har varit hett länge och trenden visar inga tecken på att försvinna. I sommar ser vi många modeller i transparenta- och ljusa kulörer. Innovativa C.Jacobsen ligger som vanligt i framkant och levererar flera utmanare om titeln sommarens läckraste bågar. 

genomskinliga solglasögon

CJ9012S-2020 Brown 53

Små metallbågar

1990-talet är tillbaka med full kraft. Små metallbågar är en av årets hetaste trender. Inspiration hämtas mycket från klassiska R’n’B-stjärnor som TLC och Aayliyah. Så om du har modet, och vill vara helt rätt sommaren 2018 – då är små metallbågar är en självklar investering .

Runda solglasögon med metallbågar

CJ9000S-1000 Brown 49

Retro i modern tappning  

Retro-trenden tuffar på som tåget även i  sommar. Vi ser många designers som tagit klassiska former men givit dem en modern twist. Formspråket hämtar mycket inspiration från 1960- och 1970-talets stora stjärnor. Retro-stilen är således ett säkert val för dig som vill glänsa under den gassande sommarsolen.

Bruna retrobågar från C.Jacobsen

CJ9015S-2010 Brown 55

Elegans med dubbel näsbrygga

Skönheten ligger som bekant ofta i detaljerna. En detalj som vi ser på många av årets läckra nykomlingar är den dubbla näsbryggan. Till exempel kan du nu få flera av Ray-Bans klassiker med dubbel näsbrygga. 

Snygga pilotbågar från C.Jacobsen

CJ9100S-1000 Brown 56

Klassiker med fotokromatiska linser

En nyhet för i år är att Ray-Ban lanserar några av sina mest klassiska solglasögon med fotokromatiska linser. Det betyder att du nu kan få de ikoniska Aviator och Round Metal med glas som inomhus är gulaktigt ljusa, medan de är mörka i utomhusmiljöer. Kollektionen kallas Evolve och bör inte missas av någon seriös fashionista.

Solglasögonen RB3025-9064 från Ray-Ban med fotokromatiska glas.
Nu finns pilotklassikern Aviator med fotokromatiska glas som ändrar färg beroende på ljusförhållandena.

  Tillbaka till magazine