Fem av sommarens trendigaste solglasögon.

Sommarens bågar
– 5 heta trender

Vill du vara trendigast på stränder och uteserveringar i sommar? Häng då med när vi tipsar om fem stekheta solglasögon-stilar. Vilken kommer bli din favorit?

”Style is a way to say who you are without having to speak”, sa den amerikanska designern Rachel Zoe. Med sommarens heta solglasögon kan du verkligen visa upp din personlighet i all sin prakt. Ta därför chansen att göra din tillvaro lite coolare, lite bättre. Här listar vi fem  trender som är extra heta just nu.

Runda  och transparenta 

Runda bågar har varit hett länge och trenden visar inga tecken på att försvinna. I sommar ser vi många modeller i transparenta- och ljusa kulörer. Innovativa Le Specs ligger som vanligt i framkant och levererar flera utmanare om titeln sommarens läckraste bågar. 

Cubanos från Le Specs är med sin runda form och transparenta färg en given hit i sommar.
Cubanos från Le Specs är med sin runda form och transparenta färg en given hit i sommar.

Små metallbågar

1990-talet är tillbaka med full kraft. Små metallbågar är en av årets hetaste trender. Inspiration hämtas mycket från klassiska R’n’B-stjärnor som TLC och Aayliyah. Så om du har modet, och vill vara helt rätt sommaren 2018 – då är små metallbågar är en självklar investering .

Runda solglasögon från Ray-Ban med modellnamnet RB3547N.
Den läckra RB3547N från Ray-Ban är med sin slimmade design extremt trendig.

Retro i modern tappning  

Retro-trenden tuffar på som tåget även i  sommar. Vi ser många designers som tagit klassiska former men givit dem en modern twist. Formspråket hämtar mycket inspiration från 1960- och 1970-talets stora stjärnor. Retro-stilen är således ett säkert val för dig som vill glänsa under den gassande sommarsolen.

Glamourösa solglasögon från Michael Kors med namnet MK2045.
Från Michael Kors kommer den glamourösa MK2045 som tar Cat eye-designen till nya höjder.

Elegans med dubbel näsbrygga

Skönheten ligger som bekant ofta i detaljerna. En detalj som vi ser på många av årets läckra nykomlingar är den dubbla näsbryggan. Till exempel kan du nu få flera av Ray-Bans klassiker med dubbel näsbrygga. Även Polaroid briljerar på området.

Solglasögon från Polaroid som heter PLD2061.
PLD2061 från Polaroid har en dubbel näsbrygga och karisma i massor.

Klassiker med fotokromatiska linser

En nyhet för i år är att Ray-Ban lanserar några av sina mest klassiska solglasögon med fotokromatiska linser. Det betyder att du nu kan få de ikoniska Aviator och Round Metal med glas som inomhus är gulaktigt ljusa, medan de är mörka i utomhusmiljöer. Kollektionen kallas Evolve och bör inte missas av någon seriös fashionista.

Solglasögonen RB3025-9064 från Ray-Ban med fotokromatiska glas.
Nu finns pilotklassikern Aviator med fotokromatiska glas som ändrar färg beroende på ljusförhållandena. Modellen heter RB3025-9064 och den kommer göra ditt liv lite coolare.

  Tillbaka till magazine