glasögontrender 2019

Glasögontrender 2019

Allt om årets glasögonmode

Glasögon är så mycket mer än bara ett synhjälpmedel – det är också en fantastisk modeaccessoar som kan ta din outfit till helt nya nivåer. Som allt annat som rör mode så kommer det ett par nya trender varje år, även om en hel del trender är återkommande.

I vår ultimata guide får du reda på alla glasögontrender 2019 vad gäller färg, form och material. Oavsett om du är trendspanare eller mer intresserad av det klassiska modet så garanterar vi att det finns något för dig.

Form på glasögon 2019

Glasögon 2019
PH2188-5003 från Polo Ralph Lauren. Med enkelslipade glas: 1495 kr.

Runda former

En av de absolut största återkommande trenderna för glasögon 2019 är runda glasögon, precis som det varit ett par år i rad nu. Numera får de kanske till och med anses vara en del av basmodet. Bågar i acetat är de mest populära, men bågar i metall börjar ta för sig mer och mer.

Klassikerna: Svart och havanna

Supertruper – Matte Havana från The Collection. Med enkelslipade glas: 295 kr.

Det går inte att undgå att svarta och havanafärgade bågar alltid är populära. Om du tar dig en titt ute på stan vågar vi nästan garantera att majoriteten av alla glasögonbärare antingen bär glasögon som är svarta eller havanafärgade. Det är klassiskt tidlösa färger som också alltid är trendiga.

Transparenta färger

C.Jacobsen transparenta bågar
Modellen bär CJ9021-2024

En kul trend 2019 är transparenta glasögon i en rad olika färger. De vanligaste och mest populära transparenta glasögonen är de som kommer i färgen ”crystal”. De har en lite anonym framtoning och passar kanske allra bäst för dig som istället vill framhäva andra delar av din outfit. Det är oerhört populärt att köpa dessa glasögon helt utan styrkor, och det kan du så klart göra hos oss också! Välj helt enkelt bara ”+0.00” som sfär, och vilket värde som helst för ”PD”. En annan lite anonymare färg som är populär är transparenta champagne-färgade bågar.

Gå din egen väg med Offbeat

Windsor glasögon
Modellen bär Beatnik Gold Light Beige

Offbeat är kollektionen för dig som vill stå lut lite lagom från mängden. Du skyr inte andras blickar, utan välkomnar de. Du marscherar till ljudet av din egen lilla trumma, helt enkelt. Bågarna från Offbeat är av hög kvalitet, och är dessutom superlätta. Windsorringarna som sitter runt glaset kommer i bland annat rosa, ljusblå och beige färg och är dessutom oerhört trendiga just nu. Glasögonmode 2019 innebär windsorringar, helt enkelt!

Tidlösa former

Glasögonmode 2019
Grace – Brown Crystal från The Collection. Med enkelslipade glas: 495 kr.

Ständigt dessa pilotglasögon. Och visst förstår man varför? De är ständigt aktuella och så tidlösa att man nästan kan säga att de sätter T:et i ordet tidlöshet. De har sitt avstamp i 1920-talet, fick ett litet mindre genombrott under andra världskriget, och fick sedan det större genombrottet för gemene man på 80-talet tack vare filmen Top Gun. I år står de på egna ben.

Bågar i cat eye-modell

Cat eye glasögon
Modellen bär Waterloo – Blue Gradient

Om du tidigare tänkt att glasögon i cat eye-modell är lite tantiga så är det dags att tänka om! Cat eye har på senare år varit en av de mest populära trenderna för solglasögon 2019, men börjar nu också ta plats när det kommer till glasögon. Välj den lite minimalistiska former för maxmimal 90-talskänsla, eller den bredare formen för lite skön discokänsla från 80-talet.

The future is now

Futuristiska glasögon
Modellen bär Breathe – Havana

Framtiden är här! Det innebär en drös olika glasögonbågar i lite mer futuristiska och ”spaceade” former som verkligen tar ut svängarna. Med glasögon med futuristiska former kan ingen anklaga dig för att vara anonym. Det är ett perfekt val för en resa till månen, men de passar så klart också utmärkt när du bara vill dra ett par extra blickar till dig. Läs även om kommande års glasögonmode 2020.

Bra pris – allt ingår

Hos oss får du kompletta glasögon från 295 kr. Då ingår båge, glas och ytbehandling. Vi ger alltid 90 dagars öppet köp och nöjdhetsgaranti, beställ ett par trendiga bågar idag!

enkelslipade glasögon
Anton Nilsson

Anton Nilsson

Redaktör LensWay

LensWays självutnämnda modeexpert och trendspanare #1. Anser att "stil är ett sätt att säga vem man är utan att behöva yttra ett ord" som designern Rachel Zoe sade.

 Tillbaka till magazine