Glasögonmode 2020

Glasögonmode 2020

In med det nya och ut med det gamla – som man brukar säga!
Men när det kommer till glasögon så är faktiskt ofta det gamla det nya (retrostilen har varit populär många år och är återkommande även under detta år). Det är äntligen dags att kika på vad vi har för glasögonmode 2020 (om du är sugen på att hämta lite inspiration från glasögonmodet 2019, så hittar du inlägget här för glasögontrender 2019


När det kommer till glasögonmode så är inte det riktigt lika snabbt och rikligt skiftande som klädmode direkt, utan det är vanligt att många modeller och färger är återkommande. Många av de glasögonmodeller som vi har sett under många årtionden är också sådana som kommer tillbaka med jämna mellanrum. Så, vilka glasögontrender 2020 har vi att se fram emot?

Glasögontrender 2020

Vinterns glasögonmode 2019/2020 är helt klart inne för glasögonmodeller som lutar åt både edgy-, nerdy- och classy-hållet! Under vinterhalvåret så är det helt rätt att bära ett par tjockare plastbågar i klassiskt svart eller någon härlig färg. Tidlöst är det också att bära tunna metallbågar (gärna i guldiga, varma toner). Under säsongen så är det också många nya modeller som är ovala eller runda i formen. 

I vårt sortiment så finner du massor av trendiga glasögon för 2020 och några av våra absoluta favorit-nyheter för glasögonbågar 2020 är bland annat dessa par från The Collection som vi fullkomligt älskar.

För henne: 

Cherish - Navy Blue från The Collection
Cherish – Navy Blue från The Collection
Resentment - Gun
Resentment – Gun

För honom: 

Glasögonmode för honom 2020 gråa transparanta bågar från The Collection
Boomerang – Grey Transparent
Letely - Gold från The Collection
Letely – Gold från The Collection

Vårtrender 2020 för glasögon 

När det kommer till trender närmare vår och sommar 2020 så kan du helt klart se fram glasögonmodeller som lyfter fram en somrig outfit. Under vår och sommar så brukar i regel sortimentet gå mot mer roliga färger och former på bågarna. Klassiska cat eye glasögon är riktigt trendiga glasögon 2020, så låt oss inspirera dig med några snygga modeller under vår/sommar. 

Glasögonbågar 2020 dam:

Morning Sun-Chrystal Petrol turkosa bågar 2020
Morning Sun-Chrystal Petrol

Sommartrender – glasögonbågar 2020 dam

När det kommer till vår och sommartrender gällande glasögonbågar 2020 dam så är det helt klart inne med både runda och fyrkantiga glasögon vilket också är återkommande under hela året. Något som vi också ser är återkommande sedan förra året i år igen är att många modeller är i transparenta färger – vilket är superhett till sommaren när man är solbränd! Något som vi ser i många modeller under året är också dubbelbrygga, särskilt på bågar i tunn metall – supertrendigt!

Viadukt bågar med dubbelbrygga från C.Jacobsen
Viadukt bågar med dubbelbrygga från C.Jacobsen

Glasögonbågar 2020 herr:

Mercado - Green Horn trendiga glasögon för honom 2020
Mercado – Green Horn
Pilotmodell i guld för honom 2020
Pilotmodell i guld från The Collection

Glasögonbågar 2020 herr under 2020 är allt från lite glamourösare retrostil till transparenta tjockare plastbågar. Något som också är inne under året är helt klart glasögon i pilotmodell och detta är något som vi ser återkommande på många av herr modellerna. Ett par glasögon är så mycket mer än bara något som gör synen bättre – det är verkligen en accessoar som kan bäras på många olika sätt och i många olika stilar. De mer maskulina glasögon-modellerna är oftare mer åt det fyrkantiga/rektangulära hållet då denna modell ofta passar till mer markanta drag som käkar och kindben som män ofta har. 

Vad inspirerar dig när det kommer till glasögonmode? 

Du kanske är personen som alltid är på jakt efter det allra senaste modet? Eller du kanske är personen som främst väljer bekvämlighet före fashion? Kanske inspireras du av något särskilt märke på glasögon, eller kanske gillar du en viss form mer än andra? När det kommer till glasögonmode 2020 så är utbudet brett både gällande färg, modeller och former!

Många av de återkommande modellerna är sådana som varit populära ända sedan 50-, 60- och 70-talet och de märken av glasögon som vi har i vårt sortiment har alla en variation av modeller som passar till olika ansiktsformer och stilar. Hos oss finner du nyheter på modeglasögon 2020 från märkena The Collection och C.Jacobsen.

Highlands - Brown Tortoise trendiga bågar från the Collection
Highlands – Brown Tortoise

Gröna tjocka bågar är helt rätt för glasögonmodet 2020
Superstar – Matte Green

Tortoise-färgade glasögon har varit mode under en lång tid och är återkommande både som helhet eller som detaljer på många modeller 2020. Men vem älskar inte tortoise? Det bästa med denna typen av färg är att den är enkel att matcha. 

Till dig som föredrar lite mer diskret glasögonmode 2020

Tunnare bågar och en mer diskret form är också något som många föredrar och som tur är så finns det massor av klassiska och snygga modeller bland nyheterna 2020. Här är några modeller som kan passa dig:

Bubbly - Gold runda glasögon i gild
Bubbly – Gold

Var diskret, fast med en liten twist under 2020

Att vara diskret behöver absolut inte betyda tråkig under detta året – ovan ser du flera modeller som är helt rätt under 2020. Varför inte välja en tunnare båge fast med en roligare form som glasögonen nedan! 

Heart of gold - Tortoise
Heart of gold – Tortoise
Bruna bågar från The Collection
Ink – Brown Tortoise
Material Girl-Matte Bordeaux
Material Girl-Matte Bordeaux

Glasögon är mycket mer än bara ett hjälpmedel för synen

Hoppas att du är helt laddad nu med inspiration inför 2020 och att du kanske till och med har hittat dina nästa favoriter bland alla tips! Om du gillar att använda glasögon för att framhäva din outfit eller kanske för att använda dem som accessoar, så vet du att de verkligen kan vara pricken över i:et i många fall. 

I vårt sortiment finner du många bågar som är inom ett rimligt pris, vilket ger dig möjligheten att ha ett par olika glasögon som du kan matcha med olika stilar till exempel. Många har till exempel ett par glasögon på jobbet och ett par när de är ute på festligheter. Det bästa med glasögon är just det faktum att modet inte ändras på samma sätt som med kläder, så det är få glasögon som någonsin blir helt omoderna – de är därför en tidlös accessoar i de flesta modeller!

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

 Tillbaka till magazine