Antireflex glasögon

Varför välja glasögon med antireflex?

När du köper nya glasögon hos oss så erbjuder vi även olika ytbehandlingar för dina glas. En ytbehandling både förlänger hållbarheten och bidrar till en bättre syn. Så varför nöja sig med det näst bästa?

Hårdhetsbehandling ingår i samband med ditt köp av nya glasögon hos oss. Antireflexbehandling är en av de ytbehandlingar du kan lägga till i ditt köp. Syftet med dessa behandlingar är att öka glasens prestanda och göra dem mer tåliga samt minska reflektioner. Då de flesta av de moderna glasen tillverkas i plast brukar vi rekommendera hårdhetsbehandling som skyddar glasen. Ofta kombineras hårdhetsbehandlingen med antireflexbehandling.

När du köper ett par glasögon från oss så ingår det som standard att du får hårdhetsbehandling, vilket är ett repskydd. Om du vill optimera ditt skydd för dina nya glasögon så finns det ytterligare några alternativ för ytbehandling för dig!

Vi erbjuder de absolut bästa ytbehandlingarna

Alla våra glas, oavsett modell är av absolut högsta kvalitet. För att få bästa möjliga synkomfort rekommenderar vi dig också att uppgradera till vårt optimal-paket för ytbehandlingar. Då ingår allt detta:

 •     Antireflexbehandling
 •     Repskydd
 •     Smutsavvisande yta
 •     UV skydd
 •     Utökat repskydd

Vårt optimal-paket har precis allt inkluderat för att dina glasögon ska hålla så länge som möjligt och bringa dig absolut högsta komfort. Ytbehandling glasögon är ett måste för dig som vill hålla kvalitéen i bra skick så länge som möjligt utan att behöva byta glas eller köpa nya.

Välj bland olika skyddspaket till dina glasögon

Antireflexbehandling

En antireflexbehandling reducerar reflexer från ljus som uppstår i glasen. Dessutom släpper ett antireflexbehandlat glas igenom mer ljus än vad ett obehandlat glas gör.

 • Ett obehandlat glas släpper endast igenom 91,6 % av ljuset.
 • Ett antireflexbehandlat glas släpper igenom hela 99,4% av ljuset (endast 0,6 % reflekteras alltså bort).

Behandlingen bidrar till att du ser klarare när du har dina antireflex glasögon på dig i bländande ljus. Dessutom motverkar antireflexbehandlingen skuggor och reflexer som är tröttande för ögonen.

Antireflexbehandling minskar också bländning och bidrar till att du ser bättre i svagt ljus, vilket underlättar vid exempelvis bilkörning i mörker och vid arbete framför datorn. En annan fördel då reflexerna i glasen försvinner är att man tydligare ser ögonen på bäraren av glasögonen, vilket gör det lättare att hålla ögonkontakt.

Hårdhetsbehandling

En sak som dessvärre alla plastglas har gemensamt är att utan en härdande ytbehandling så är de otroligt repkänsliga. Av denna anledning bör alla plastglas därför hårdhetsbehandlas så att glasen blir hårdare och mer reptåliga. Ett bra repskydd förlänger glasens livslängd avsevärt och blir betydligt billigare i längden, än obehandlade glas som ofta snabbt blir repiga.

Hårdhetsbehandling är en transparent lack som läggs på glasets båda sidor. Denna behandling är helt färglös och förändrar inte glasens genomsynlighet alls. Mineralglas behöver ingen hårdhetsbehandling då de redan är hårda och därmed redan är reptåliga i sig själva.

Vårt optimal-paket har allt du behöver!

När du beställer glasögon från oss så ingår det som nämnt hårdhetsbehandling i standardpaketet. De övriga ytbehandlingarna som vi erbjuder får du om du väljer vårt optimal-paket:

 • Antireflexbehandling – motverkar bländning, skuggor och reflexer.
 • Smutsavvisande yta – Denna ytbehandling gör så att dina glas avvisar smuts och fingeravtryck samt gör att glasen blir enklare att rengöra.
 • Vattenavvisande yta – Denna ytbehandling gör så att dina glas avvisar vatten och fukt, vilket är bra när man är ute i fuktigt väder.
 • UV-skydd – Dina glas utrustas med UV-skydd mot farlig UV-strålning så att du inte skadar dina ögon när du är utomhus i starkt dagsljus.
 • Utökat repskydd – En ytbehandling som gör så att dina glas skyddar extra mycket mot repor i glasen.

Ytbehandlade glasögon är det optimala valet för dig som använder glasögon ofta och i olika miljöer. För dig som kanske bara har läsglasögon med mindre styrka, så räcker vårt standardpaket. Men för dig som använder dina glasögon i många olika miljöer dagligen så rekommenderas starkt vårt optimal-paket.

Håll dina glasögon i toppskick

Det är klart att man kan ytbehandla sina glasögon för en längre livslängd, men det är också viktigt att man sköter om och är rädd om sina glasögon. Några tips på hur du bevarar dina glasögon i toppskick:

 • Använd alltid dina båda händer när du tar av och på dina glasögon – detta för att inte överbelasta någon av bågarna mer än den andra.
 • Lägg inte ner dina glasögon där du sitter om du tar av dig dem. Förvara dem alltid i ett hårt fodral för att skydda dem.
 • Om du lägger dina glasögon någonstans, kom ihåg att aldrig lägga dem med glaset nedåt.
 • Smuts kan ge små små repor på glasen, torka därför dina glasögon ett par gånger per dag med en putsduk.
 • Rengör dina glasögon grundligt under rinnande vatten med en fettfri rengöring några gånger i veckan.
 • Om du behöver justera dina glasögon – låt en optiker hjälpa dig!

Glasögon hos Lensway

The Collection Gonzo Silver med antireflex

Gonzo – Silver White Tortoise

Pilotmodellen går aldrig ur tiden – dessa stilrena bågar från The Collection finns i 5 olika färger och är tunna och diskreta. Passar dig som vill vara klassisk, men med attityd!

Bågar från C.Jacobsen med ytbehandling

CJ9019-2002 från C.Jacobsen 

Dessa rektangulära och lite tjockare bågar från C.Jacobsen ger lite mer edge till din look! Passar dig som vågar synas och finns att välja i 5 olika färger.

C.Jacobsen modell cj9003-1000

C.Jacobsen CJ9003-1000

Om du letar efter ett par bågar som passar i alla lägen och som dessutom aldrig kommer sluta vara trendiga, så passar dessa tunna bågar från C.Jacobsen dig. Finns i guld och silver.

Bruna bågar från C.Jacobsen

CJ9013-2010 från C.Jacobsen

Ett par trendiga, rundade bågar från C.Jacobsen. Dessa glasögon erbjuder dessutom en rik komfort då modellen har en bekväm passform för användaren. Tidlösa, stilrena och går att väljas i tre jordnära färger.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

 Tillbaka till magazine