Damer med progressiva solglasögon

Skydda dina ögon med progressiva solglasögon

Progressiva solglasögon är precis lika välfungerande som vanliga progressiva glasögon, skillnaden är bara den att dessa levereras med solglas istället för vanliga glas. När du beställer progressiva solglasögon online hos oss på LensWay så kan du enkelt välja att köpa dina slipade solglasögon med styrka så att de passar dina individuella synfel.

Alla solglasögon från oss levereras med UV skydd för att skydda dina känsliga ögon mot solens ultravioletta strålning. Alla glas från LensWay kommer alltid med repskydd. Häng med vidare och lär dig mer om solglasögon som är progressiva i detta inlägg!

Solglasögon som är progressiva – vad bör man tänka på?

När det kommer till progressiva solglasögon så kan det vara värt att veta att det kan ta tid att vänja sig vid hur glasen är slipade och var man ska titta i glasen. Detta kan ta ett par veckor att vänja sig vid och under tiden man vänjer sig så kan man uppleva att man blir lite yr. Fördelen med  progressiva solglasögon är att dessa har olika styrkor i glasen, som beror på att glasens slipning är mycket avancerad och är därför slipade helt enligt ditt personliga behov.

Att beställa progressiva solglasögon på nätet hos oss kan vara en fördel, då priserna kan bli något lägre än om du köper dem i en butik. Om du är ute efter billiga progressiva solglasögon så hittar du dessa i olika prisklasser hos oss. Genom att beställa denna typen av solglas så behöver du alltså inte byta solglasögon för olika aktiviteter, du lär dig istället att titta rätt i glaset så att du kan se bra på både nära och långt avstånd med ett enda par solglasögon. 

Hur lång tid tar det innan man vänjer sig vid progressiva solglasögon?

När det kommer till denna typen av progressiva solglas, så är det väldigt vanligt att många tycker att det kan vara lite jobbigt till en början.

Följande kan inträffa då du skaffar progressiva solglasögon:

  • Det kan för vissa ta upp till flera veckor innan man lärt sig hur man ska titta i glasen.
  • Anledningen till varför det tar tid är för att ögonen och hjärnan måste lära sig var brytningen på glasens slipning ligger och hur man ska fokusera blicken för att få absolut bästa möjliga syn. 
  • Det är många som tycker att det är besvärligt vid tillfället då de ska skifta från långt till nära seende. 
  • Det är vanligt att man kan känna sig lite yr och att balansen blir lite ranglig i början innan man vant sig. 
  • Viktigt att veta. Om du ska se på långt avstånd så tittar du i den övre delen av glasen och om du ska titta på nära håll och exempelvis läsa, så tittar du i den nedre delen av glasen.

I vårt sortiment kan du hitta flera olika modeller och stilar som du både kan beställa med och utan styrka. Det finns en stor fördel med att ha flera olika typer av glasögon/solglasögon. Då kan du både matcha dem efter din stil och väder. 

Högsta kvalitet på progressivt slipade glas hos Lensway

När du gör en beställning av billiga progressiva solglasögon online hos oss så får du inte bara dina nya solglasögon till ett bra pris, du får dem även i absolut högsta kvalitet. När du beställer solglasögon som är progressiva med särskilt slipade glas så medföljer alltid ytbehandling i priset. Detta gör att dina solglasögons prestanda blir ännu bättre samt gör solglasen mer tåliga.

Alla solglas som levereras från oss kommer från en världsledande leverantör, som är vältestade och som erbjuder den absolut högsta kvaliteten på sina glas. Då du köper progressiva solglasögon på nätet hos oss så kan du välja glas som är både repskyddade, hårdhets- och antireflexbehandlade. Glasen är dessutom slipade enligt den absolut senast uppdaterade sliptekniken vilket gör att ditt synfält blir ännu bredare och graderingen mellan styrkorna upptill och nedtill i glasen har en smidig och mjuk övergång.

Brett urval av snygga bågar

Vi på LensWay har ett brett sortiment av glasögonbågar till bra priser och det är enkelt att välja ut de bågar du önskar ut vårt sortiment och göra tillvalen progressiva solglas med dina individuella styrkor. Det enda du behöver för att kunna beställa är ett glasögonrecept som du har fått från din optiker. Med hjälp av detta recept fyller du sedan i dina önskade styrkor för glasen. 

Det bästa är att du kan välja vilka glasögon du vill från vårt optiska sortiment, då kan du själv hitta precis den bågen du vill ha till ett snyggt matchande solglas. Låt fantasin flöda! 

Glöm inte att solglasögon är en av dom faktorer som gör en riktigt snygg outfit komplett under våra mer soliga månader.

Det ska inte vara krångligt att beställa online – om du behöver hjälp så när du vår kundtjänst som gärna svarar på alla dina funderingar på 020-23 20 20.

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

 Tillbaka till magazine