Irriterade ögon

Röda och irriterade ögon kan bero på många olika saker. Pollen, allergier eller kanske kontaktlinser. För att undvika besvärande ögon vid användning av kontaktlinser är det viktigt att inte slarva med hygien vid hantering. Är du sjuk i förkylning kan det vara en bra idé att använda glasögon tills du är frisk igen för att undvika obehag i ögonen.

Nedan finner du artiklar som handlar om irriterande ögon.

2017-sep-27

5 ovanor hos linsanvändare

När du använt linser ett tag finns risken att utveckla ovanor som kan vara direkt skadliga för dina ögon. Läs om de vanligaste ovanorna och varför du bör undvika dem.

Läs artikel
2017-jul-12

Farligt att sova
med linser?

Du kommer hem sent från en utekväll med kompisarna. Du ska bara vila lite på sängen först. Snart sover du djupt resten av natten, men vad gjorde du av linserna?

Läs artikel
2017-maj-17

Allt om linser –
den ultimata guiden

Kontaktlinser förenklar mångas liv. De är perfekt för den aktiva och det finns en uppsjö av varianter som matchar de olika användarnas behov. Det finns verkligen linser för alla!

Läs artikel
2016-Dec-19

Linser mot pollen

Många njuter när naturen står i blom. Men för allergiker är det en period som förknippas med rinnande ögon och snuva. Visste du att linser faktiskt kan hjälpa dig?

Läs artikel
2016-Dec-14

Torra ögon av att bära linser

Många som bär linser kämpar med torra ögon helt i onödan. Det finns nämligen mängder med återfuktande linser, linsvätskor och ögondroppar som kan åtgärda problemen.

Läs artikel