Gå till kassa
   Blått öga

   Så tar du dig igenom allergisäsongen

   Våren är en period som för många förknippas med rinnande ögon och snuva. Men visste du att forskning visar att linser skapar en skyddsbarriär mot pollen? Här har vi samlat några tips på hur du bäst tar hand om dina ögon under denna besvärliga period.
   Kontaktlinsförpackningar av Dailies total 1, everclear ELITE och Acuvue Oasys HydraLuxe

   #1 Byt till endagslinser

   Endagslinser är ett snällare alternativ för ögat under pollensäsongen. Pollenkorn fastnar lätt i linserna och förkortar linsernas livslängd. Med endagslinser får du däremot alltid en ny, fräsch lins vid användning och en optimal skyddsbarriär för ögat under dagen.

   Till endagslinserna

   Kvinna och man med silverfärgade glasögonbågar, kvinnan lutar huvudet på mannens axel och tittar in i kameran

   #2 Skaffa ett par reservglasögon

   Det är bra att ha ett par reservglasögon till hands när besvären blir för svåra. Har ögonen blivit svullna och irriterade, är det bättre att låta ögonen vila någon dag och då kommer dina reservglasögon till användning. Se till att du har ett par glasögon med uppdaterade styrkor hemma, eller varför inte också ett par med solglas och styrka när du inte kan använda dina vanliga solglasögon. Hos oss hittar du glasögon från 99 kr och du får bågen på köpet i andra paret.

   Till reservglasögonen

   Kontaktlinsbehållare som är öppnad med en öppnad linsvätska ovanför

   #3 Rengör linserna noggrant

   Proteinhalten i ögonens tårvätska ökas markant när luften är full av pollen. Pollenkorn fastnar också lätt på linsen under dagen. Om du använder månadslinser är det därför extra viktigt att rengöra linserna noggrant vid slutet av dagen.

   Tänk på att det är viktigt att tvätta händerna noggrant och sen torka händerna ordentligt så att inga vattenrester finns kvar innan du hanterar linser. I vanligt vatten kan det nämligen förekomma bakterier som kan orsaka ögoninflammationer. Tvätta därför heller aldrig linsetuiet i vanligt vatten utan använd i så fall linsvätska till det.

   Till linsvätskorna

   Man håller i en flaska med ögondroppar framför ögat

   #4 Använd ögondroppar

   Vid just allergi rekommenderas oftast ögondroppar med antihistaminer i första hand, dessa finns tillgängliga på apotek och börjar verka redan efter 15 minuter.

   Vanliga ögondroppar utan antihistamin lindrar dock också symptom vid allergi och dessa kan du köpa hos oss på Lensway. Ögondroppar finns som gel, droppar och mist och kan köpas både i engångsförpackningar eller i en liten flaska som är smidig att ta med sig.

   Till vårt utbud av ögondroppar