Gå till kassa

   Polariserade solglasögon

   Är du en ljuskänslig person eller befinner du dig ofta vid vatten? Då är ett par polariserade solglasögon ett fantastiskt alternativ. Med polariserade solglas slipper du nämligen irriterande reflexer.

   Polariserade solglasögon innebär att de tar bort störande reflexer som till exempel blänk från vatten, blöt asfalt, snö och andra plana reflekterande ytor. Därför är polariserande solglas det perfekta valet vid aktiviteter som, fiske, bilkörning, skidåkning och andra utomhusaktiviteter.

   Fördelarna med polariserat glas

   Polariserande glas har två klara fördelar: kontrastseendet blir finare och bättre tack vare att reflexerna i polariserande glas elimineras. Du slipper med andra ord irriterande reflexer vilket gör att ögat och användaren lättare kan koppla av. Dessutom avlägsnar polariserande glas 99,9 % av reflexer från plana ytor som vägar, vatten och snö. Därför är ett polariserande solglas utmärkt för bruk vid skidåkning, bilkörning och vistelser ute på sjön. Även vid bilkörning är polariserande solglas bra då det ofta blir mycket blänk i vindrutan och på asfalten.

   Förhindrar problem med bländning

   Ljus består av vågor som färdas i olika riktningar. Vertikalt ljus är användbart för det mänskliga ögat och hjälper oss att se. Horisontellt ljus skapar bländning då det reflekteras. Bländning är obekvämt och minskar både visibiliteten och färguppfattningen vilket gör det obehagligt och på många sätt farligt.