Solglasögon 2019

Solglasögontrender 2019

Sommarens hetaste bågar

Trender inom mode går ofta i cykler, och så även när det gäller solglasögon. För dig som vill vara up-to-date med vad som gäller inför sommaren 2019 har vi samlat våra favoriter och ett par andra spännande nyheter.

Nyheterna inför sommaren består av en spännande blandning. En av de största trenderna de senaste åren är fortfarande rykande het. Vi pratar såklart om runda bågar. Det finns inget som tyder på att det är en trend som är på väg bort. Små metallbågar är också en trend som hängt kvar. En annan trend som vi framförallt ser från C.Jacobsen är retrobågar med en lite modernare tvist, eller att man slår ihop två populära modeller. Den dubbla näsbryggan som bidrar med att ge solglasögonen en lite kraftfullare karisma är också en återkommande trend.

Populäraste Solglasögonen 2019

Runda solglasögon för så klart osökt tankarna till 60- och 70-talets motkulturrörelse. Tänk hippies. Tänk flower power. Tänk Beatles. Runda solglasögon är absolut en av de mest tidlösa och ikoniska modellerna, och kan utan tvekan höja vilken outfit som helst med ett extra snäpp. Det är dessutom ett perfekt exempel på en unisexmodell, och passar perfekt för såväl kvinnor som män. Om du inte redan har ett par med runda glas är det på hög tid att du skaffar dig ett par! Nedan listar vi både en av årets nyheter men även en säker klassiker.

Runda solglasögon från C.Jacobsen
Klä dig som stjärnorna med C.Jacobsen runda bågar
Runda trendiga solglasögon
Runda bågar från C.Jacobsen

Kombinationen runda glas och små, lätta metallbågar är supertrendigt och är ett säkert kort för dig som vill ligga helt rätt i tiden eller se ut som en riktig rockstjärna. De justerbara nässadlarna bidrar till en så perfekt passform som möjligt.

Glamorösa cat eye-solglasögon

Cat eye-bågar har ibland uppfattats vara lite tantiga och gammalmodiga, men har på senare år verkligen blivit en av de mest populära formerna på solglasögon. De kommer också i ett par olika tappningar. Dels finns det de lite större, nästan dramatiska bågarna som har sin bakgrund i 50-talet. 80-talets tappning arbetar mer på bredden, medan tappningen från 90-talet är lite mer minimalistisk och smal i sin form. Det går utan problem att variera sig om cat-eyeformen är den man föredrar.

De är lika delar glamourösa som sofistikerade. De tydliga hörnen ger modellen en mer uppenbart feminin look och passar således bättre för kvinnor.

Märkessolglasögon 2019

Pilotsolglasögon togs fram under 30-talet specifikt för stridspiloter, och det dröjde till 80-talet innan den blev den solklara favoriten bland den stora massan. Mycket tack vare filmen Top Gun. Det absolut bästa med den här modellen är att de är versatila och passar de allra flesta – oavsett vilken ansiktsform man har. Så om man vill gå på ett säkert kort finns det inget bättre alternativ! Här kan du läsa mer om pilotglasögonens historia. Är du redan redo att göra ett köp listar vi våra favoritpilotbågar nedan.

Snygga pilotbågar
Snygga pilotbågar från C.Jacobsen
Klassisk pilotmodell med blåa glas
Klassisk pilotmodell med blåa glas

Tidlösa Klassiker

Man behöver så klart inte gå direkt på nyheterna för  2019 säsongen om man vill vara trendig. Vissa solglasögonmodeller är ständigt aktuella, och alltid trendiga. Tidlösa, helt enkelt! Vi pratar såklart om klassiker som Aviator, Wayfarer och Clubmaster. Det är inte för inte som de är så populära. Spana in de mest tidlösa klassikerna nedan!

Wayfarer solglasögon från C.Jacobsen
Trendiga solglasögon 2019
Trendiga solglasögon från C.Jacobsen
Bruna bågar med mönster är trendigt 2019
Bruna bågar med mönster från C.Jacobsen

Anton Nilsson

Anton Nilsson

Redaktör LensWay

LensWays självutnämnda modeexpert och trendspanare #1. Anser att "stil är ett sätt att säga vem man är utan att behöva yttra ett ord" som designern Rachel Zoe sade.

  Tillbaka till magazine