Glasögon på syntavla.

Du äger ditt synrecept – inte optikern

Många människor känner sig obekväma med att berätta för sin optiker att de ämnar köpa sina glasögon eller linser någon annanstans. Därför samarbetar vi med optiker runt om i Sverige som är helt införstådda med att det kommer kunder som endast vill ha ett synrecept – och inget annat.

När du handlar linser eller glasögon är det viktigt att ha ett aktuellt synrecept för optimal synkorrigering. Receptet ska helst inte vara äldre än ett år, annars bör du göra en ny undersökning eftersom synen kontinuerligt förändras.

skyldiga att lämna ut recept

Efter genomförd undersökning ber du om att få receptet i handen. Optiker är enligt patientdatalagen skyldiga att lämna ut receptet efter genomförd undersökning. Så känn dig inte skyldig.

Var du väljer att köpa dina glasögon

eller linser är helt upp till dig!

Det kan ändå uppstå en olustig känsla inför det faktum att man bara genomfört en synundersökning och att det inte är aktuellt att handla någonting annat.

Som en kund beskriver:

”När jag var hos optikern och fixade ett nytt recept så jag kunde beställa mina glasögon på nätet talade jag om vid bokningen att jag endast ville kolla synen och få nytt recept. Att det inte var aktuellt med något köp av glasögon i samband med besöket. Inga problem fick jag till svars.

När undersökningen var färdig förvandlades optikern ändå till säljare och började genast sälja på mig olika produkter.

När jag sedan frågade efter recept undrade han vad jag skulle med det till – om jag ändå inte skulle köpa nya glasögon hos dem. Motvilligt och med världens suraste min skrev han ut mitt recept”. 

Våra samarbetsoptiker

På grund av kundberättelser likt denna samarbetar vi med ett antal optiker, så att du smidigt kan genomföra en synundersökning för att sedan handla sina glasögon eller linser där just du önskar.

Här hittar du våra samarbetsoptiker, kontaktuppgifter och prisuppgifter.

Mille Lansburgh

Mille Lansburgh

Redaktör LensWay

”Ord är laddade pistoler”, sa Jean-Paul Sartre. Och han har givetvis rätt. Försöker skriva med sprängkraft och inte krångla till det i onödan. Att skriva om optik handlar om att inspirera och vägleda. Få dig att kunna uppleva varje ögonblick!

  Tillbaka till magazine