sommarmode 2017

5 trender du inte får missa i vår

Att välja solglasögon är inte alltid det lättaste när marknaden är ett hav av bågar med olika former, färger och märken. Här är fem heta solglasögon som inspirerar.

När du väljer solglasögon kan det vara bra att fundera över när du oftast använder dem, vilken stil du har och var du oftast befinner dig. Är du till exempel en person som tillbringar mycket tid vid eller på vattnet är ett par polariserande solglasögon ett bra val.

Men tycker du om att förstärka ditt uttryck och din stil med dina solglasögon kan det vara aktuellt att satsa på årets hetaste trend med spegelglas i solglasögonen. Eller så kanske du vill ha en mer tidlös klassisk touch på dina bågar som passar till i stort sett alla dina kläder, som exempelvis den ikoniska Ray-Ban Clubmaster.

När du har bestämt dig för vilken typ av solglasögon du är ute efter ska du tänka på att solglasögonen har en form som passar din ansiktsform.

Bredden på solglasögonen ska inte vara för smala eller för breda för då kommer skalmarna antingen att skava oskönt mot tinningarna eller så skapas det ett glapp mellan tinning och skalm, vilket inte är så snyggt.

Hos oss finner du solglasögon för alla smaker och stilar. Här nedan tipsar vi om fem solglasögon som du definitivt inte får missa i vår!

Ray-Ban ClubRound

Solglasögonen Club Round från Ray-Ban.

För dig som vill sticka ut i stan eller på festival! Den legendariska Ray-Ban Clubmaster, som har charmat en hel värld i flera decennier har nu fått en ny rundare design i modellen Ray-Ban Clubround. Varför inte ta chansen att runda av sommaren på bästa sätt med en framtida designklassiker?

Polaroid PILOT
Pilotsolglasögon från Polaroid.

Den här modellen från Polaroid har fått namnet PLD6012N-J5GJY, bågen är riktigt trendig i år med sitt polariserande röd- eller blåtonade spegelglas. Designen är tidlös och passar i alla situationer.

Ray-Ban round metal

Den här runda bågen från Ray-Ban som går under namnet Round Metal, har en tidlös retro-design som andas lika mycket instagramsuccé som solsemester på Amalfikusten.  Den som satsar på dessa bågar får en klassisk look med en modern twist.

Le Specs The Prince-Gold Tan
Solglasögonen Le Specs The Prince.

Ett par klassiska pilotsolglasögon från Le Specs som döpts till The Prince, har fått en futuristisk uppdatering med de platta glasen som är så trendiga i år!

Persol PO9649
Solglasögonen PERSOL PO9649 på vinylspelare.

För dig som går igång på det klassiska är pilotbågar från Persol ett hett tips. Just den här modellen med namnet PO9649 är en upphottad version av den tidlösa klassikern PO0649. Givetvis återfinns den nyckelhålsformade näsbryggan och de karaktäristiska silverpilarna på skalmarna.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine