Gå till kassa
   Kvinna med beigea glasögon kollar in i kameran och ler

   Tänk på detta när du provar glasögon

   Dags att köpa nya glasögon? För att du ska känna dig så nöjd som möjligt med ditt glasögonköp har vi tagit fram en lista på vad du kan tänka på när du köper glasögon.
   Svarta bågar med två tecknade skruvar ovanför och pilar som visar vart skruvarna sitter på glasögonbågen

   1. Är storleken bra?

   Glasögonen ska inte klämma vid tinningarna, då är de för smala. Skalmarna ska ligga mot tinningarna utan att klämma åt. Hellre lite för breda glasögon än för smala. Läs mer om glasögonstorlekar.

   Man med guldiga glasögon kollar in i kameran och ler

   2. Sitter de bra över näsan?

   Känn efter så att glasögonen sitter bekvämt över näsan. De ska inte klämma åt så att de skaver och de ska inte halka ner för näsan. På metallbågar kan du justera näskuddarna själv.

   Glasögonbågar i olika färger och former

   3. Känns formen bra?

   Det kan ta ett tag att vänja sig vid hur man ser ut i glasögon. Ta kort på dig själv i olika vinklar och be dina nära och kära om råd om du känner dig osäker.

   Kvinna med svarta glasögon som har röda linjer tecknade precis under ögonen. Text bredvid: C. Jacobsen - Fasad CJ9201 - 2002

   4. Var ska ögonen vara placerade i glasen?

   För att kunna se bra i dina nya glasögon ska dina nedre ögonlock vara placerade i mitten av glasen. Var dina pupiller sitter när du tittar genom glasen kommer ha stor betydelse för hur du ser när det är styrka i dem.

   Svarta hörlurar ligger på ett tangentbord

   Behöver du hjälp?

   Vår kundservice finns alltid här för dig om du har några frågor eller funderingar. Du är varmt välkommen att kontakta oss!