pensionär med glasögon

Glasögon pensionär – Tips för dig som är över 60

Hur går man tillväga när man beställer pensionär glasögon och senilsnören online? Vilka bidrag och pensionärsrabatter för glasögon kan du som pensionär ta del av? –  Läs Lensway´s guide om glasögon för pensionärer här!

Att synen blir sämre med åldern är inte någon hemlighet och något som vi alla möter på ålderns höst är något som kallas för ålderssynthet, som uppstår eftersom linsen i ögat med tiden förlorar sin elasticitet. Som pensionär kan ett par nya glasögon vara en kostnad som kan vara svår att ha råd med. Vi har därför skapat en fullkomligt guide för dig som pensionär och behöver skaffa glasögon som tar dig igenom processen att beställa glasögon online samt delger dig information om gällande pensionär bidrag för glasögon som du kan ta del av.

Glasögonsnöre eller senilsnöre som de också kallas är ett fantastiskt hjälpmedel som ger möjligheten att alltid bära med sig sina glasögon. Dessa är något som är bra att ha som glasögonbärande pensionär eftersom att glasögonen kan vara avgörande för att kunna utföra många av livets moment. Längre ner kommer vi att tipsa dig om senilsnören ur vårt sortiment som är populära i olika modeller som ett tillbehör till dina glasögon.

 

Vikten av regelbundna besök hos optikern

När det kommer till dina ögons hälsa när du är äldre och pensionär, så kan synen förändras relativt snabbt. Eftersom detta är vanligt så bör man ha som vana att göra minst ett besök hos optikern per år, helst fler för att bevara den optimala hälsan för dina ögon.

När du ska beställa nya glasögon online så kan du på samma vis som när du köper pensionär glasögon i en butik av en optiker ta del av bidrag glasögon pensionär som du kan ansöka om. Glasögonbidrag och kontaktlinsbidrag ansöker du enkelt om hos det landsting du tillhör.

Beställa pensionär glasögon online – såhär gör du!

Många ur den äldre generation kan tycka att det känns knepigt och krångligt med alla nymodigheter vi har idag och många föredrar fortfarande att handla med kontanter direkt i butik. Men när det kommer till glasögon för pensionärer så kan det faktiskt vara mindre kostsamt att beställa nya bågar online hos oss på Lensway!

För att göra processen enkel så beskriver vi för nedan hur man stegvis går tillväga för att beställa hem ett par glasögon eller senilsnöre för glasögon som du gillar och vill beställa online:

 • Till att börja med, luta dig tillbaka med en kopp kaffe eller thé och kika igenom vårt fantastiska sortiment av bågar i olika modeller och märken.

   

 • När du har hittat ett par glasögon i vårt sortiment som du vill köpa, så klickar du sedan på “Lägg till recept” och här fyller du i ditt glasögonrecept som du har fått från din optiker.

   

 • Du kan även innan du klickar dig vidare välja om du vill ha enkelslipade, läsglasögon, progressiva glasögon eller terminalglasögon.

   

 • När du är klar med att fylla i ditt recept så klickar du dig vidare och lägger till produkten i kundkorgen.

   

 • Gå sedan in under “kassa” högst upp till höger och slutför ditt köp och sedan är din beställning lagd och du kan vänta på leverans.

I det fall där du önskar beställa nya linser så gör du på samma vis och fyller i dina styrkor på varje öga på linserna innan du beställer dem. Var medveten om att du behöver ha två olika recept när det kommer till linser och glasögon.

Bidrag till nya glasögon för pensionärer

Som nämnt innan så har du som pensionär rätten att ansöka om bidrag både till nya glasögon och till nya kontaktlinser. Detta gör du i samråd med din optiker och för att kunna göra en ansökan så laddar du ner ansökningsblanketten på ditt landstings hemsida eller på 1177 på ditt område. Detta är något som optikern kan hjälpa dig med i samband med då du gör din synundersökning för att få tillgång till ditt glasögonrecept. Detta bidrag kan du sedan använda både i butik eller online när du beställer dina nya pensionär glasögon. 

Håll reda på glasögonen med senilsnöre

När det kommer till att bli äldre så är det som sagt inte nog med att man inte alltid ser så bra och tur nog så finns det ju hjälpmedel i form av glasögon. Men om man har svårt att hålla reda på saker och minnas var man lagt så kan det bli problematiskt när det kommer till glasögonen eftersom att många praktiskt taget är blinda utan dem. 

För pensionärer som vill hålla reda på glasögonen så kan ett så kallat senilsnöre som man fäster i båda bågarnas ände vara till stor hjälp. Glasögonsnöret fungerar så att du kan ta av dig dina glasögon från ansiktet och sedan låta dem hänga runt din hals som ett halsband. På detta fantastiska vis så behöver du aldrig leta efter dina glasögon.

Glasögonsnöre för sport är också fantastiskt bra att ha vid fysiska aktiviteter, så att du kan var aktiv utan att riskera att tappa bort dina glasögon i farten. Senilsnöre för solglasögon är också väldigt populärt och trendigt att använda bland många!

Favoriter bland glasögonsnören

Nedan finner du våra absoluta favoriter ur vårt sortiment när det kommer till senilsnören. Det finns många olika glasögonsnören att tillgå och man kan helt klart använda snöret som en snygg accessoar när man bär sina glasögon. 

senilsnöre i läder
Senilsnöre i läder
Senilsnöre kedja
Kopparfärgat senilsnöre kedja i läder
Glasögonsnöre i mörkbrunt läder
Glasögonsnöre i mörkbrunt läder
Senilsnöre i guld
Senilsnöre i guld
Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

  Tillbaka till magazine