Person gör synundersökning.

Glöm inte din ögonundersökning

Ögonen brukar ibland omnämnas som själens spegel och är människans viktigaste sinnesorgan. Glöm därför inte att ta hand om dina ögon och kontrollera dem på regelbunden basis.

Vår ögonhälsa förändras med tiden och därför är det viktigt att vi regelbundet uppsöker en legitimerad optiker för att få våra ögon grundligt kontrollerade.

Rekommendationen är att man besöker en optiker minst en gång om året. Giltighetstiden för ett recept är nämligen ett år, efter det är det läge att uppdatera sina uppgifter.

Man med glasögon framför syntavla.

regelbunden synundersökning

Med återkommande synundersökningar upptäcks förändringar gällande dina ögonhälsa omedelbart och du får ett recept med aktuella och användbara värden. Att använda linser som inte passar kan nämligen skada dina ögon.

Återkommande synundersökningar är den

bästa present du kan ge dina ögon.

En åkomma som drabbar många av oss när vi nått en viss ålder är åldersynthet (presbyopi), med regelbundna synundersökningar upptäcks detta tidigt och kan snabbt korrigeras med lämpliga progressiva linser (multifokala linser).

Återkommande synundersökningar är helt enkelt den bästa present du kan ge dina ögon. Genom att ha aktuella recept lägger du grunden för en god ögonhälsa.

Mille Lansburgh

Mille Lansburgh

Redaktör LensWay

”Ord är laddade pistoler”, sa Jean-Paul Sartre. Och han har givetvis rätt. Försöker skriva med sprängkraft och inte krångla till det i onödan. Att skriva om optik handlar om att inspirera och vägleda. Få dig att kunna uppleva varje ögonblick!

  Tillbaka till magazine