kvinna som använder linser för trötta och torra ögon

Trötta och torra ögon av linser?

Älskar du också friheten med att använda kontaktlinser? Många linsbärare har tidigare använt glasögon, är trötta på att bära dem och har äntligen tagit steget att skaffa kontaktlinser.

Kombinationen av mycket skärmtid på jobbet samt en aktiv fritid innehållande inom- och utomhusaktiviteter ställer höga krav på dina linser och det är därför inte ovanligt om du upplever att ögonen känns trötta eller torra. Det är därför vanligt att man börjar varva mellan att bära glasögon och linser just av denna anledning. Obehag, upplevda trötta eller torra ögon är därför också anledningar till att många väljer att sluta med linser, utan att man fått reda på att det finns linser som är optimerade för att hjälpa till att lösa dessa problem. 

Vilka är de vanligaste orsakerna till trötta och torra ögon? 

Att lida av trötta och torra ögon är något som inte alltid är synligt utifrån, men som kan innebära en hel del obehag för den som är drabbad. Det finns dock några saker som du som lider av dessa problem kan tänka på i din vardag: 

  • Välj en lins som hjälper dig att hålla din tårfilm stabil. Vi tycker ACUVUE® OASYS 1-Day från Johnson & Johnson är ett bra val. 
  • Ta regelbundna pauser från ditt digitala liv så att dina ögon får vila. Att sitta framför en skärm gör att du inte blinkar lika ofta vilket också leder till en känsla av trötta ögon. Så ta därför för vana att medvetet blinka med ögonen oftare. 
  • Utöver linser för trötta ögon kan du också använda ögondroppar som fuktar och smörjer dina ögon. Ett bra val här är Blink komfortdroppar
  • Drick mycket vatten så att du inte blir uttorkad. 

Linser avsedda för trötta och torra ögon 

I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av kontaktlinser som är avsedda för alla möjliga behov. Det finns till och med specifika linser som är avsedda för att motverka just torra och trötta ögon.

endagslinser för trötta och torra ögon
ACUVUE® OASYS 1-Day från Johnson & Johnson

ACUVUE®  OASYS endagslinser från Johnson & Johnson är något av linsernas Rolls Roys när det kommer till att få hjälp att få bukt på dessa problem och som tillför mycket fukt till dina ögon. Dessa linser är tillverkade med en patenterad teknologi som gör att linsen har en inbyggd fuktgivare. Dina ögon kan därför hålla sig återfuktade då fuktgivarna inte blinkas bort under dagens lopp, utan är lika många vid dagens början som vid dess slut. 

ACUVUE® OASYS 1-Day kan också fungera bra för dig som till exempel arbetar i kontorsmiljö där luftkonditioneringen gör luften torr och skärmarbetet gör att du inte blinkar lika ofta. Här är några av fördelarna med att välja en produkt som varken kompromissar med kvalité, komfort eller bekvämlighet: 

  • Linser med supertunn kantdesign för en härlig komfortkänsla.
  • Innehåller tårliknande molekyler som hjälper till att hålla tårfilmen stabil hela dagen.
  • Hjälper till att hålla dina ögon fuktiga även i torra och utmanande miljöer.

Med en ny och fräsch lins varje dag, integrerad av molekyler som liknar våra naturliga tårar, erbjuds dina ögon en skön komfort under hela dagen. Fråga efter ACUVUE® OASYS endagslinser hos din optiker eller läs mer om linserna här.

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

 Tillbaka till magazine