Kvinna bärandes solglasögon med spegelglas.

Spegelglas – hetaste modet 2017

Från Zara Larsson till Justin Bieber och Beyonce. Solglasögon med spegelglas är årets hetaste trend, satsa på ett par platta spegelglas i någon av årets trendfärger.

I år är det definitivt spegelglasens år. Gör som Hollywoodkändisarna eller som den svenska bloggstjärnan Kenza Zouiten och bär solglasögon med spegelglas på nästippen för ett unikt uttryck.

Solglasögonmodellen PLD6012N med spegelglas.Polaroids pilotmodell med rött  eller blått polariserat spegelglas är helt rätt att bära under 2017.

LensWays produktexpert Jonas Berg tipsar om att det nu kommit spegelglas med en mer nedtonad färg i neutrala nyanser, där platta glas eller så kallade flat lenses kommer vara de coolaste brillorna sommaren 2017.

Med färg på solglasögonens glas får du en extra möjlighet att växla solglasögon efter både kläder, stil och humör.

Du kan vänta dig nedtonade färger i guld, silver, brons, sand, blå, svart och rose. Men det viktigaste är att spegelglasens färg harmoniserar med färgen på bågen.

Om du är lite modig satsar du såklart på någon av trendfärgerna blå eller rose!

Runda solglasögon från Le Specs med spegelglas.Le Specs har träffat mitt i prick med sina runda glas i roséfärgat spegelglas. Metallbågarna ger högsta stilpoäng.

En anledning till att solglasögon med spegelglas är så trendigt just nu menar Jonas Berg är de helt nya platta glasen som i kombination med spegeleffekten ger bäraren ett helt unikt uttryck.

Utöver att solglasögonen är trendiga och snygga och syns på såväl Hollywoodkändisar som svenska influencers, gör de polariserade spegelglasen att du störs mindre av reflexer. Därför kan det vara värt att kolla om solglasögonen har polariserat glas, det kostar ofta lite mer men är så gott som alltid värt pengarna, just för att slippa obehagliga distraktioner i form av bländning.

Solglasögon från Ray-Ban med spegelglas.

Glömde vi säga att du även får ett suveränt UV-skydd genom solglasögonen? Ray-Ban Aviators är vårt tips om du önskar både design och UV-skydd i världsklass.

Tips! För den som vill veta hur sminket sitter eller bara kolla frisyren en sista gång är det bara att vända på solglasögonen så har du en sminkspegel.

Låt världen spegla sig i din skönhet

Sommarens trender

Med sina tårformade glas och delikata konstruktion är RB3025 Aviator en modell som utstrålar elegans och kvalitet ända ut i skalmspetsarna.

Läs även:

Glasögontrender 2019

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine