Le Specs solglasögonmode

Sommartrender – spana in 5 nyheter!

Bli först med årets nyheter från Le Specs. Här tipsar vi om fem bågar med skyhög vill-ha-faktor. Vilka är dina favoriter?

Ett lika säkert vårtecken som glass i solen är de coola nyheterna från Le Specs. I årets kollektioner har designglädjen fått fria tyglar och det märks verkligen. Bland namnen på modellerna märks flera latinska influenser, eller vad sägs om Caliente, Cubanos och No Biggie.

Flat lenses, spegelglas och runda bågar

Just den fina balansgången mellan nytt och klassiskt samt lekfullheten med att blanda fräscha färger och vågade former gör att Le Specs prickar helt rätt. Bland årets trender finner vi bland annat futuristiska flat lenses, transparenta färger, spegelglas och runda former. Sedan finns givetvis även en massa andra spännande nyheter från andra varumärken i vårt övriga sortiment av solglasögon.

Vi noterar flera variationer i glasfärg, allt från brunt och grönt till blått och grått.  Här finns också  flera runda bågar och mer klassisk design med inspiration från bland annat Clubmaster. Vi finner även en rad smakfulla metalldetaljer på såväl näsbryggor som skalmar, vilka adderar en lyxigare och mer sofistikerad touch.

Redaktionens favoriter

Runda solglasögon från Le Specs

Bodoozle

Det är en lika galen som fenomenal design som förenats i bågarna Bodoozle. Modellen finns både med giftgrönt och ett mer klassiskt färgat spegelglas, båda med flat lenses.

I linje med årets starkaste trend har Le Specs sett till att ge bågen runda former, vilket blir extra coolt i kombination med de tunna slimmade glasen. Vi faller givetvis pladask för det här lilla mästerverket som passar de flesta stilar och som dessutom är unisex.

Cubanos solglasögon från Le Specs

Cubanos

Den läckra modellen Cubanos har närmast hypnotiserat redaktionen de senaste veckorna. Numera är det ofta kö till solglasögonrummet för att testa dessa. Och responsen? Extas! Att du dessutom får polariserande glas förhöjer känslan av lyx till rimligt pris.

Två av de tre modellerna har spegelglas och när det kommer till färgval så erbjuds Milky Tortoise (brunmelerad), den helt genomskinliga Clear och Matte Khaki (grön).

Solglasögon Caliente från Le Specs

Caliente

De feminina bågarna Caliente är minst lika heta som namnet antyder. Med sin markerade ovandel på fronten formas en klassisk och elegant look, något som med fördel kan kombineras till en dressad outfit. De tunna skalmarna i metall balanserar den kraftigare fronten på ett bra sätt, vilket ger bågen ett nätt och smidigt utryck.

Välj mellan färgerna Syrup Tortoise (gulsvarta), Matte Mocha (ljusbeige) och Black (klassisk svart).

Solglasögon No Biggie från Le Specs

No Biggie

Du som gillar en modern design utan alltför drastiska och extrema grepp, kommer älska serien No Biggie. Här används dämpade transparenta färger, klassiska former och diskreta glas. Det som ändå ger No Biggie dess unika karaktär är den nyckelhålsformade näsbryggan.

Le Specs kan med lätthet döpa denna moderna klassiker till No Biggie, men för oss är det en viktig nyhet. Kanske den allra viktigaste?  Välj mellan färgerna Matte Pebble (genomskinlig grå) och Matte Black Rubber (svart). Modellen är unisex och passar de flesta ansiktsformer.

Solglasögon Deja Vu från Le Specs

Deja Vu

Det är lätt att dra på munnen åt Le Specs fyndiga namnval Deja Vu ( franska för ”redan sett”reds anm.) För visst har du sett dem förut? Med sin design oblygt lånad från clubmaster – en av de mest klassiska bågarna i solglasögonhistorien, är Deja Vu ett namn som gör rätt för sig.

Dock har några detaljer adderats för att framhäva känslan av nyhet i klassisk tappning. Och det lyckas över förväntan. Svåra val väntar köparen, ska du välja färgen Milky Tortoise (ljusbeige) eller Matte Shell (brunmelerad). Eller varför inte båda två?

Andra populära solglasögon:

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine