Man och kvinna i solglasögon med styrka.

Solglasögon med styrka

Beställ solglasögon med styrka. Välj mellan mellan vanliga solglas, fotokromatiska glas eller polariserande glas beroende på dina behov.

De allra flesta glasögonbågar kan uppgraderas till solglasögon med styrka. Då får du solglas som är slipade med dina styrkor och utformade efter den glasögonbåge du valt. Du kan naturligtvis även beställa solglas utan styrka till våra glasögonbågar.

Solglas

Att beställa solglas är lätt som en plätt, när du valt glasögon och fyllt i dina styrkor väljer du bara vilken typ av glas du vill ha.

Symboler och tex som visar hur du beställer solglas.

Med slipade solglasögon får du det bästa av två världar, synkorrektion och solskydd. De färgade glasen skyddar nämligen dina ögon mot solens skadliga UV-strålning, och reducerar kraftig risken för att du ska drabbas av störande reflexer och bländning.

I vår butik finner du solglas med styrka i 3 olika färgutföranden, du kan välja att få dem bruna, gråa eller gröna. Våra klassiska solglas har 85 % infärgningsgrad, vilket är en siffra som berättar hur heltäckande färgen är på glaset. Alla våra solglas glas har i likhet med våra standardglas en anti-reflexbehandling och repskydd.

 

Fotokromatiskt eller polariserat glas?

Fotokromatiska glas är en typ av solglas som reagerar på UV-ljuset och blir mörkare ju starkare ljuset är. När du bär fotokromatiska glas inomhus är glasen ljusa, men när du är ute i solljus blir glasen mörka. Med andra ord perfekt för dig som glasögon till vardags men vill slippa byta till solglasögon när solen kommer fram.

Med polariserande glas behöver du inte bekymra dig över reflexer i snö, vatten och blöt asfalt. Genom att filtrera bort reflexer ger polariserande solglasögon ett bättre konstrastseende, Alla våra polariserande glas har naturligtvis en antireflex-, hårdhets- och vattenavvisande behandling och ger dig 100 % UV-skydd.

Bågar som rekommenderas för solglas

Fina bågar för solglasögon med styrka
Rosa bågar från C.Jacobsen
Hornbågar som passar bra för solglasögon med styrka
Mercado – Green Horn från The Collection
Svarta bågar som passar perfekt för solglasögon med styrka
Modell Skuggspegel från C.Jacobsen

Se alla bågar som rekommenderas till slipade solglasögon

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine