Kvinna i cat eye-solglasögon.

SOLGLASÖGONMODE 2016
– 5 TRENDER

Det har blivit dags att titta på vilka solglasögon som är hetast i vår. Vi berättar om 5 starka trender som kommer bli synonymt med solglasögon 2016. Läs vidare och du får veta vad som kommer bli trendigast under vårsolen.

Om du som oss älskar solglasögon finns det mycket att se fram emot i vår. Tittar vi på det manliga glasögonmodet för 2016 är det starkt inspirerat av globetrottern och plockar in element från arkitekturen. Det tar sig uttryck i glasögon med klassiska former som accentueras genom fräscha och exklusiva detaljer. För kvinnor handlar det mycket om djärva färger, överdrivna cat eyes och runda former.

Rund och futuristisk Aviator.
Rund och futuristisk Aviator

Runt hörnet väntar en ny kollektion med Aviators som har runda glas, brygga i metall och båge av oljefärgat acetat. Det är en läcker retro-futuristiska design som är lika mycket Mad Max som James Dean. På höstens modemässor har flera kändisar setts bära den runda Aviatorn. Med största säkerhet kommer modellen att bli en av 2016 tydligaste stilmarkörer.

Man i solglasögon.Både retro och modernt med halvgarnityr

Den traditionella halvgarnityrbågen som odödliggjorts av ikoniska figurer som Malcolm X fortsätter att vara trendig. Nyheten nu är att den är uppdaterad med detaljer i metall, starka färger och olika texturer. Designen är i grunden den samma som hos 1950tals-originalet, men detaljer som läckert färgade linser ger en modern touch. Det är inte förvånande att stilbildare som Ryan Gosling och James Franco trivs väldigt bra i den här modellen.

Ray-Ban Wayfarer.Den tidlösa Wayfarer

Populariteten hos Wayfarer verkar bara öka för varje år som går och 2016 ser inte ut att bli något undantag. Wayfarer är helt enkelt ett par solglasögon som varje man och kvinna behöver ha i sin ägo. Allt från amerikanska presidenter till de hippaste rockstjärnorna har fallit för dess charm. I vår ser vi flera sportiga- och sofistikerade varianter av den klassiska modellen.

Kvinna i cat eye-solglasögon.Klassisk glamour med cat eye-bågen

Den överdimensionerade cat eye-bågen kommer att vara ett säkert val för den som vill vara trendig i vår. Stilbildare som Ciara och Crissy Teigen är exempel på stjärnor som bär cat eyes-bågar. I vår kommer vi också se många modeller som tar ut svängarna när det kommer till färg och form.

Kvinna i runda solglasögon.RunD med attityd

Runda solglasögon med djärva mönster, djurtryck och livliga färger kommer på bred front i vår. Det handlar om solglasögon som ger dig en sofistikerad och hipp utstrålning. Tänk Winona Ryders 90tals-stil i filmer som Reality Bites. Vi kommer se bågar i läckra kombinationer av svart och vit, marmorfärger och nya tolkningar av sköldpaddsmönstrat. Med andra ord så väntar spännande tider för dig som älskar solglasögon.


Till alla våra solglasögon >>

Läs även:

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine