Smink och glasögon – tänk på det här!

Glasögon är så mycket mer än bara ett synhjälpmedel. Lär dig hur du bäst kombinerar smink med glasögon för en perfekt look.

Med hjälp av ett par glasögon och ett smart sminkval kan du ta din stil till helt nya nivåer, men glöm inte bort att de måste jobba tillsammans. Vi har tidigare publicerat en artikel med 7 sminktips för glasögonbärare. Här kommer några övergripande guidelines så du lyckas med din stil.

Ögon

Försök att använda dig av ”naket” smink eller ljusare färger på dina ögonlock då det kan få dina ögon att se både större och ljusare ut. Om du dessutom använder en färg som är något mörkare än din egen ögonfärg på toppen och botten av ditt öga kan du få dina ögon att stå ut ännu mer. Glasögon kan göra att en skugga bildas under ögat. Motverka det genom att applicera concealer (1–2 toner ljusare än din hudfärg) j skuggområdet.

Ögonfransar

Det viktigaste att tänka på när du använder mascara är att krulla dina ögonfransar innan du applicerar sminket så att de inte ligger mot glaset och kladdar ner. Du kan också använda dig av mascara som ger volym istället för längd för att motverka kladd på glasen.

Sminkade ögon.Glöm inte bort ögonbrynen! Med rätt touch skapar du en snygg inramning till bågarna som ger en harmoni mellan ögat och glasögonen.

Ögonbryn

Ögonbryn och glasögon kan tillsammans hjälpa ditt ansikte att stå ut. Håll dem välansade och definierade genom att fylla i eventuella luckor med en penna eller mjukt puder.

Foundation

Om du upplever att dina glasögon har en tendens att glida från din näsa när du använder foundation kan du testa att använda kladdfri eller vattentät foundation. Du kan också använda ett så kallat setting powder så att din foundation fäster bättre.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine