Kvinna vid jeep med solglasögon tittar på solnedgången.

Smarta sommartips för dig med linser

Låt inte dina linser begränsa dig – här är våra bästa tips för att maxa sommaren med knivskarp syn.

Sommar är synonymt med sol och bad, och under semestern är det lätt hänt att du glömmer bort att ta hand om dina ögon och linser. Här listar vi de bästa tipsen på hur du kombinerar linser med sommaraktiviteter.

Tänk på UV-ljuset

Två par fötter och en solnedgång.

UV-strålar är skadliga både för ögonen och huden. Att använda dig av solskydd är så klart en självklarhet för att skydda huden. På samma sätt bör du använda dig av linser och solglasögon. Många linser erbjuder en form av UV-skydd , men de är inte lika bra som ett par solglasögon. För att vara på den säkra sidan bör du köra med både linser och solglasögon.

Ta ur linserna innan bad

Kvinna vid vatten.

Linser och vatten är tyvärr ingen bra kombination, och du bör under inga omständigheter bada med linser i då det kan leda till obehag och ögoninfektioner. Betyder det att du som linsbärare inte kan svalka dig i vattnet? Absolut inte! Du tar helt enkelt ur dina linser innan du hoppar i plurret, och så sätter du i dem när du är på torra land.

Återfukta dina ögon!

Vatten.

Allt ifrån luftkonditionering, en varm sommardag och torr, varm luft gör dina ögon torra och irriterade om du utsätter dem under en längre tid. Använd ögondroppar för att hålla dina ögon fräscha. Då återfuktas ögonen på ett naturligt sätt, vilket hjälper till med att motverka obehag.

Packa Flight Pack till flygresan

Ett flygplan som lyfter.

Sommar och resor är som sand och sandslott eller sol och bad. Det går hand i hand, helt enkelt. Ett nästan oumbärligt tips är att du bör använda dig av ett Flight Pack – ett etui för linsvätska som du får ta med dig utan problem på flyget.

Trevlig sommar önskar vi på redaktionen. Kontakta gärna vår kundservice om du behöver hjälp, vi håller öppet även under semestrarna.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine