Ser du tillräckligt bra för att köra bil?

Enligt en undersökning gjord av Synbesiktningen* är var sjätte bilist en trafikfara och en av åtta bilförare ser så pass dåligt att de inte hade fått ta körkort idag. När kollade du din syn senast?

Synförändringar kommer oftast gradvis och det är lätt att vänja ögonen med att se sämre. Det är inte bara bilen som behöver besiktas regelbundet, utan även dina ögon.

I Sverige finns ingen lag om att kontrollera synen mer än den gången det är dags att ta körkort. Därför är det viktigt att varje bilförare tar det ansvaret själv. Minst vartannat år bör du undersöka din syn.

5 Tips till dig som bilist

lensway.se hittar du allt du behöver i synväg för att bli en säkrare bilförare, inklusive bokning av synundersökning. Däremot erbjuder vi inte spolarvätska till bilen, men massor av avancerade linsvätskor.


*Synbesiktningen – Sveriges största syntest. Under sju år har 19 000 syntester genomförts.

Mille Lansburgh

Mille Lansburgh

Redaktör LensWay

”Ord är laddade pistoler”, sa Jean-Paul Sartre. Och han har givetvis rätt. Försöker skriva med sprängkraft och inte krångla till det i onödan. Att skriva om optik handlar om att inspirera och vägleda. Få dig att kunna uppleva varje ögonblick!

  Tillbaka till magazine