Trendiga retro glasögon

Retro glasögon & retro solglasögon – Trendigt!

Vem älskar inte retrostilen? Det spelar ingen roll när retrostilen faller in i tid igen, denna stil är konstant återkommande och det är svårt att inte bli lika medryckt varje gång!

Även om modet ändras, så är alltid vintage något vi eftertraktar. Detsamma gäller såklart även när det kommer till retro glasögon. För vem blir inte inspirerad av de stora 50, 60 och 70-talsstjärnorna som Elvis, ABBA eller James Dean som alltid bar solbrillor to die for?

Glasögon-modet genom tiderna

50-, 60- och 70-talet har verkligen format vår tids mode och stil en hel del och ibland är det roligt att titta tillbaka. Vissa gånger är stilarna så himla förskräckliga att man nästan vill blunda, medans andra stilar är så underbara att de kan klassas som tidlösa. När det kommer till retro glasögon och även retro solglasögon, så har vi kunnat se en hel del olika trender från många olika trendsättare genom tiderna. Så låt oss ta en tripp ner i Memory Lane och blicka tillbaka på åren som har gått.

50-talet

När det kommer till 50-tals glasögon, så finner vi några av de absolut snyggaste bågarna under denna epok – Vi snackar Rockabilly, pinuppor och cat-eyes här! Alla dessa stilar är på något sätt tidlösa och än idag så är den vackra Marilyn Monroe en stilikon. Andra stilikoner som bar häftiga retro klassiker var också James Dean och Janis Joplin. Klädmodet under 50-talet var väldigt inriktat på kvinnlighet och det var under denna tid som den första barbiedockan skapades. Tänk dig en gammal cabriolet, sjal runt huvudet och ett par snygga retro solglasögon på det?

Retro glasögon på nätetCandy – Shiny Black Silver från The Collection

C.Jacobsen CJ9020-2000

C.Jacobsen CJ9020-2000

De perfekta cat-eye bågarna som både är tuffa men diskreta på samma gång. Upptill är bågen i tjockare plast och nedre glasets båge är i tunn metall vilket skapar den perfekta balansen. Dessa retro glasögon passar både till fest och till vardags!

60-tals glasögon

Efter den mer feminina och kvinnliga epoken på 50-talet, så glider vi raka vägen in till 60-talet där modet när det kommer till retro glasögon och retro solglasögon går mot en lite mer edgy look! Här kom solbrillorna med en mer fyrkantig form och även en av våra mest älskade retro klassiker började tillverkas – nämligen pilotglasögon! Ofta var också bågarna tjocka upptill i plast i någon häftig färg och resterande del på glaset i tunn metall. Glasen på solglasögon 60-tal var ofta i fade eller svarta!

Stora pilotbrillor

C.Jacobsen Viadukt CJ9102 – 1002

The Collection slår oss med häpnad över dessa fantastiska 60-tals glasögon med tunna metallbågar i fyrkantig form och ett släng av pilotbrillor på samma gång. De här retro glasögonen slår det mesta och är verkligen helt perfekta att matcha till vardags och framhäver de flesta ansikten snyggt!

70-tals solglasögon

Nu kommer vi in i glamrockens härliga tid och vi snackar utsvängda jeans och pottfrilla! På det så var gärna retro glasögonen ofta i stora glas som täckte hela ansiktet i både tunnare och tjockare bågar. Pilotmodellen var frekvent använd och på 70-talets solglasögon kunde du ofta finna färgade glas som gick i gula toner. Det var också vanligt med runda retro glasögon som man gärna bar med både jeans och jeansjacka!

Runda pilotglasögon

CJ9000S-1005 Grey 49

Denna solglasögon modell är helt klart den mer perfekta varianten av runda retro solglasögonen och kommer från C.Jacobsen.

Runda retrobågar

Rundel CJ9010 – 2051 från C.Jacobsen

Alla retro glasögon levereras med behandlade glas

När du köper dina retro glasögon från oss så ingår det alltid ytbehandling på dina glas, oavsett om du väljer ett glasögon utan styrka eller om du har synfel. När man ytbehandlar glasen så får glaset en mycket  längre hållbarhet samt att risken för repiga fönsterglas minimeras. Du kan dessutom välja till antireflexbehandling, vilket gör att du slipper störande reflexer från ljuset i dina glas. Alla våra bågar och glas levereras till bästa kvalitet – oavsett vilka du väljer!

Låt dig inspireras av tidlösa retro klassiker!

När det kommer till vintage glasögon, så finner du ett brett utbud av  glasögon som är inspirerade av alla dessa härliga tidsepoker i vårt sortiment. Du kan välja bågar fritt och välja vilket glas du vill ha och du kan välja retro glasögon utan styrka och njuta av ett par klassiska vintage glasögon, även om du inte har några synfel.

Det är enkelt att beställa retro solglasögon på nätet när du beställer hos oss och alla alternativ som du kan välja mellan presenteras i menyn när du valt den produkt som du vill köpa. För att göra det lite enklare för dig så har vi samlat några av våra stora retro-favoriter ur vårt sortiment för att ge dig lite extra inspiration.

Trendiga retroglasögon

C.Jacobsen Norrsken CJ9012 – 2050

Letar du efter runda retro glasögon med en touch av cat-eye? Dessa snygga bågar från C.Jacobsen är riktigt trendiga och kan väljas i högblankt svart eller guld. Bågarnas material är i plast och är lagom tjocka utan att ta över alltför mycket. Dessa bågar gör dig trendig både till fest och  till vardags!

The Collection Heart of gold - Green Crystal

The Collection Heart of gold – Green Crystal

Här har vi ett par helt klart uppdaterade retro glasögon, med en modern twist! Bågar av plast som går i en ljusgrön kristallig ton. Dessa retrobågar kan lyfta vilken vardagsoutfit som helst och går att matchas friskt med mer synliga accessoarer, då de är transparenta och diskreta, trots sina breda plastbågar.

Anton Nilsson

Anton Nilsson

Redaktör LensWay

LensWays självutnämnda modeexpert och trendspanare #1. Anser att "stil är ett sätt att säga vem man är utan att behöva yttra ett ord" som designern Rachel Zoe sade.

 Tillbaka till magazine