En älskad klassiker sedan 50-talet

Den tidlösa modellen Clubmaster har med tiden blivit till en av Ray-Bans allra mest populära solglasögon. Läs historien bakom bågen som charmat såväl Hollywood-eliten som flera generationers universitetsstudenter.

Den numera ikoniska bågen med ögonbryns-accentuerande bågar som vi lärt känna som Ray-Ban Clubmaster, blev snabbt populär när den kom under 1950-talet. Inte minst efter att ha synts på både intellektuella och på kultureliten och på Malcolm X.

Designen förknippas i dag med 60-talets medborgarrättskamp och den anda som då kom att förändra världen. I början var det glasögon av modellen Clubmaster som erövrade världen, men det skulle inte dröja länge innan Ray-Ban lanserade samma modell i form av solglasögon.

Solglasögonen Clubmaster från Ray-Ban i 4 olika modeller och färger.

Det som kännetecknar ett par klassiska Clubmasters är det förstärkta bågpartiet i överkanten samt den guldskinande näsbryggan och guldramen runt glasen.

Ett tag svalnade intresset för modellen, men den fick snart ett uppsving efter att Bruce Willis bar dem i filmen Moonlighting, 1985. Ray-Ban Clubmaster blev kort därefter till en given klassiker hos de trendmedvetna och har fortsatt synas bland såväl kultureliten som på skådespelare – både på och utanför den vita duken.

Solglasögonen Ray-Ban Clubmaster.Clubmastern har genom historien utkommit i en rad olika utföranden. Här ser du en lite exklusivare variant i trä med polariserande glas. Oavsett vilken modell du väljer så får du alltid 100% UV-skydd när du handlar från Ray-Ban.

Och det är inte bara vi vanliga dödliga som älskar Clubmastern för den tidlösa designen. Ständigt kan man se flera stora stjärnor bära sina alldeles egna ikoniska Clubmasters. Några exempel på stolta ägare är: Beyoncé, Robert Pattinson, Selena Gomez, Katy Perry, Bruno Mars, Jessica Alba, David Beckham och Justin Bieber.

7 olika modeller av Solglasögonen Ray-Ban Clubmaster..

Så håll utkik i sommar, vi garanterar att du kommer se modellen på ett antal stjärnor på årets festivaler och röda mattor, och vem vet kanske till och med på din egen näsa!

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine