Polo Ralph Lauren – en amerikansk dröm

Polo Ralph Lauren är närmast sinnebilden för den amerikanska drömmen. Läs historien bakom enmansföretaget som erövrade världen med sina perfekta pikétröjor och gudomliga glasögon.

Designdrömmarna blir verklighet

Ralph Lauren föddes 1939 i Brooklyn, New York som det tredje syskonet i en syskonskara om fyra. Redan i unga år inspirerades Ralph av välklädda stilikoner som Frank Sinatra och Cary Grant, vilka skulle komma att prägla hans stiluttryck under en lång tid framöver.

Efter en kortvarig tid som ekonomistudent hann han med en snabb sejour i det militära och en kort karriär på Brooks Brothers. Ralph började sedan sälja egentillverkade slipsar under namnet Polo. Han blev snabbt uppmärksammad av Bloomingdale’s som såg till att hans produkter fick säljas i varuhuset.

Solglasögon från Polo Ralph Lauren.Resan har varit lång från de första slipsarna till hela kollektioner och stilrena accessoarer som modellen på bilden. I dag är Polo Ralph Lauren ett komplett varumärke som kan erbjuda det mesta inom mode och livsstil.

Från  pikétröjor till solglasögon

Under 70-talet lanserade Ralph Lauren Polo, en kortärmad pikétröja med en polospelare på bröstet som över en natt kom att bli en modern, internationell klassiker. Den ikoniska loggan finns på de allra flesta produkterna. I dag är det Polo som är den självklara kronjuvelen inom Ralph Lauren-koncernen.

Genom åren som gått har en rad designsuccéer kommit att sälla sig till Polo Ralph Laurens digra lista över moderna klassiker. Numera finner vi även accessoarer och inte minst glasögon och solglasögon i Polos breda sortiment. Ralph Lauren själv kom med tiden att bli en av våra mest framgångsrika designers i modern tid.

Runda solglasögon från Polo Ralp Lauren.Det är inte bara Hollywood-kändisar som visat sin kärlek till kläderna och glasögonen från Polo Ralph Lauren.  Även bland artister och bloggare är märket uppskattat.

entreprenören som älskar Hollywood

Utöver de egna kollektionerna har Ralph Lauren även börsintroducerat sitt företag, ritat kläderna till den amerikanska OS-truppen samt designat filmkostymer till huvudrollsinnehavarna i kultfilmerna ”The Great Gatsby” och ”Annie Hall”. Lauren blev dessutom så förtjust i tv-serien ”Downtown Abbey” att han designade en kollektion inspirerad från serien och han sponsrade dessutom den sista säsongen.

Om du vill anamma looken av en filmstjärna eller bara skämma bort dina ögon maximalt så är Polo det glasklara valet.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine