Mattias Lindmark coachar på gymmet.

Maxpuls för varje hårdrocksfys

Ta chansen och träffa ett gäng inspiratörer som även syns i våra nyinspelade kortfilmer. Först ut är Mattias Lindmark som varje onsdag leder den egenuppfunna träningsformen hårdrocksfys.

Mattias Lindmark


Namn:
Mattias Lindmark.
Ålder: 39.
Yrke: Kommunikatör, brandman.
Bor: Enskede, Stockholm.
Familj: Flickvän.
Intressen: Surfing, spela musik, jakt, brasiliansk Jiu jitstu med mera.
Synfel: Närsynt.


Det är troligtvis historiens värsta understatement när vi påstår att Mattias har många strängar på sin gura. I yrkeslivet är han både kommunikatör och brandman.

På fritiden roar han sig med surfing, resor, rockband, brasiliansk jiu jutsu och träning i alla dess former, bland annat den egenkomponerade träningsformen hårdrocksfys. Och ja, han är hårdrockare 24 timmar om dygnet.

Vi blev givetvis nyfikna på denna passionerade mångsysslare och såg därför till att ordna fram en intervju.

Hallå Mattias! Nu syns du i LensWays nya film som snart snurrar i sociala medier. Hur gick inspelningen?
– Det gick bra. Det var bara att köra, inga konstigheter.

Vad gör ni  i filmen?
– 
Vi kör hårdrocksfys — vilket är träning på vårt sätt. Det betyder bland annat kullerbyttor, stå på händer mot en vägg, bära varandra och givetvis att samtidigt lyssna på hårdrock. Det påminner lite om uppvärmningen när man tränar brottning.

Se filmen där Mattias berättar varför hårdrocksfys är så fantastiskt.

Jag förstår. Men du håller även på med surfing och jiu jitsu. Hur får du tiden att räcka till?
– Det blir vad man gör det till, man får bara se till att planera lite mer. Folk som inte tränar kanske kollar på tv-serier istället? Sanningen är att jag har ingen aning om vad man gör när man inte håller igång (skratt).

Har alla hårdrockare spandex när de tränar?
– 
Nej, så är det inte. Min dröm är att alla bär band-tshirts men egentligen spelar det ingen roll, det funkar lika bra att ha avklippta mjukisbyxor från nians idrottslektion som ett par dyra kompressionstights.

Linsbäraren Mattias Lindmark på gymmet.

Kan man ha kort hår och ändå vara trovärdig som hårdrockare?
– Alla kan vara hårdrockare, du kan ha kort hår och skjorta om du vill. Det är det jag gillar. Det sitter inte i håret, även om jag själv är långhårig. Det finns massor av folk som är tunnhåriga, de måste också få vara hårdrockare.

Du känns som en man full av energi och galna upptåg. Varifrån hämtar du din inspiration?
– 
Lappland. Jag är ju från en liten by mitt ute i skogen som du aldrig hört talas om. Där vi växte upp var vi tvungna att hitta på saker själva, till exempel om vi behövde en replokal så fick vi själva uppvakta kommunen. Vill man ha något så får man göra det själv, annars händer det ingenting.

Varför använder du linser istället för glasögon?
– Jag är mer av en linsanvändare så det har bara blivit linser. Enda gången när jag använder glasögon är när jag är sjuk. Eller om jag är på ett ställe med torr luft, då väljer jag glasögon istället.

Mattias Lindmark

Vilket är ditt bästa onlineköp?
– Jag är en sjukt dålig konsument. Men jag har köpt en stickad bandtröja med Slayertryck en gång. Det var lite som att köpa grisen i säcken, jag visste inte ens vad det var för storlek! Men det blev en lyckoträff och nu jag har burit den flera gånger, bland annat på en golfbana i Skottland (skratt).

Vad handlar du mer på nätet?
– Jag handlar alltid mina linser online. Det blir enklast så.

Vilket ögonblick lever du för?
– Varje ögonblick. Det finns egentligen hur många som helst. Men det är de oväntade ögonblicken som är roligast. Alla dem som inte är planerade. 

Tack för pratstunden, Mattias. Vi känner oss oerhört nyfikna på hårdrocksfys. För er som vill träna med maximal frihet rekommenderar vi våra linser som skickas direkt hem efter utförd beställning.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine