Marshall – kungen av rock ’n’ roll

Marshall erbjuder solglasögon med attityd och rock n’ roll. Bakom varumärket finner vi också en intressant historia om en modig multikonstnär som kom att förändra rockens sound för all framtid.

1923 föddes pionjären, entreprenören och trummisen Jim Marshall. Efter en brokig livsresa och en kortare karriär som musiker startade han, 30 år gammal, sin egen trumskola.  Tio år senare öppnade han även en musikbutik som blev en populär samlingsplats för gitarrister.

Han förstod snabbt att det saknades något för att få gitarrerna att låta lika bra som de gjorde i musikernas drömmar.

Detta blev startskottet för utvecklingen av vad som idag är en legendarisk gitarrförstärkare som har revolutionerat hela rockscenen. Det är nästan otänkbart att föreställa sig Jimi Hendrix spektakulära sound utan Marshalls utrustning.

Efter fem årtionden som gitarrförstärkarnas gitarrförstärkare och kungarna av konsertljud har Marshall gett sig in på andra områden, däribland högtalare, hörlurar och kanske framför allt solglasögon. Likt deras musikutrustning kännetecknas även solglasögonen av hög kvalitet och ett gediget hantverk.

Kvinna och man i solglasögon från Marshall.Marshalls eyewear fungerar lika bra till en skinnjacka som till en trasig t-shirt med ditt favoritband tryckt på bröstet.

Solglasögonen kommer i många populära former – där designen för alla modeller ligger i linje med Marshall’s ikoniska historia och rockiga själ. För att hedra flera av musikhistoriens mest tongivande rockstjärnor och stilikoner har Marshall döpt sina handtillverkade solglasögon efter legendarer som MickDebbie och Jimi.

Bra att veta:  Den som handlar ett par bågar från Marshall får även ett medföljande case i läderimiterad hårdplast. Mitt över caset återfinner du Marshalls snirkliga guldbokstäver som skvallrar om att här väntar ett par riktigt rockiga bågar.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine