Festival

Linser på festival – så funkar det

Ta hand om dina ögon så du kan uppleva sommarens festivaler till max. Spana in fem ovärderliga tips för dig som vill bära linser i sommar.

Sommaren är här och med den följer alla roliga festivaler. Något som också hör till festivaler är mindre trevliga saker som smuts och lera, regn och bristande faciliteter för att sköta hygienen. För dig som bär linser kan det vara klokt att tänka på några få saker för att slippa obehag och ögoninfektioner.

Här listar vi våra allra bästa tips på hur du överlever festivalsommaren!

välj endagslinser

Dailies Aqua Comfort Plus

Lera, regn och ibland tvivelaktiga sovplatser kan leda till en relativt ohygienisk tillvaro. Det är kanske en del av charmen med festivaler, men det innebär ett problem för dig som linsbärare. Att hålla vecko- och månadslinser rena kan vara svårt. För att göra det enkelt för dig kan du byta till endagslinser så att du enkelt kan byta.

Använd linsvätska och ögondroppar

Kontaktlins.

För maximal komfort och så rena linser som möjligt bör du ta med dig både linsvätska och ögondroppar. Att hålla ögonen fuktiga är oerhört viktigt för att ögonen inte ska bli torra, och smutsiga linser kan leda till ögoninfektioner.

 Ta med linsförvaring

linsetui.

Ett linsetui kan vara oumbärligt på festival. Du kan på ett enkelt sätt alltid se till att du har ett par linser med dig, och med lite linsvätska i etuiet kan du också rengöra dina linser om de skulle bli smutsiga.

Skydda dig mot solen

Kvinna med solglasögon.

Vissa linser har redan ett inbyggt UV-skydd, men det är inte alltid så pass starkt att det ger ett tillräckligt skydd. Dubbla därför upp med både linser och solglasögon för att vara på säkra sidan. Och du, glöm inte solskyddet!

Drick vatten!

Vattendroppe som träffar vattenyta

Sol och en och annan alkoholhaltig dryck kan faktiskt påverka dina ögon. Om du blir uttorkad kan dina ögon bli torra och irriterade. Ögondroppar kan bidra med ökad komfort, men för att vara på säkra sidan bör du dricka mycket vatten – både för ögonens och resten av kroppens skull!

Och du, glöm framförallt inte att ha kul och njuta av musiken!

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine